Ο δικαστής Edward Davila
έδωσε λόγο σε καταγγέλλοντες που επιτέθηκαν στην Apple για MacBook Pro για την υπόθεση Flexgate . Πιστεύει ότι η Apple γνώριζε καλά τα ζητήματα όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τους φορητούς της υπολογιστές.  

Η δικαιοσύνη υποστηρίζει τους ενάγοντες στην υπόθεση Flexgate του MacBook Pro

Ως υπενθύμιση, το Flexgate αφορά τα MacBook Pro του 2016 και 2017. Αυτά τα μοντέλα έχουν ένα εύκαμπτο καλώδιο που αποδεικνύεται  πολύ εύθραυστο με μικρή ζωή. Αυτό το καλώδιο τυλίγεται και ξετυλίγεται κάθε φορά που η οθόνη ανοίγει και κλείνει. Έρχεται ένα σημείο που όταν το καλώδιο φθαρεί προκαλεί διαρροή φωτός στο κάτω μέρος της οθόνης.

Οι πελάτες έχουν επιτεθεί στην Apple σε αυτό το θέμα, πιστεύοντας ότι ο κατασκευαστής γνώριζε πολύ καλά ότι υπήρχε πρόβλημα και δεν έκανε τίποτα. Η δικαιοσύνη θεώρησε ότι πράγματι αυτό συνέβη. Ο Mahan Taleshpour, ένας από τους καταγγέλλοντες, ισχυρίστηκε ότι η Apple διέγραψε τα μηνύματα πελατών στα φόρουμ της σχετικά με το Flexgate.

Από την πλευρά του, ο δικαστής εξηγεί ότι η Apple θα έπρεπε να είχε παρατηρήσει ένα πρόβλημα με το MacBook Pro όταν έκανε τις δοκιμές της (και επομένως πριν από την εμπορία). Η Apple υπερασπίζεται το θέμα εξηγώντας ότι είναι ψευδές. Ο κατασκευαστής προσθέτει ότι ο Mahan Taleshpour αγόρασε το MacBook Pro του το 2017 και το χρησιμοποίησε χωρίς προβλήματα για τρία χρόνια, πριν υποβάλει καταγγελία.

Η απόφαση του δικαστή για το MacBook Pro Flexgate θα βοηθήσει στην προώθηση της υπόθεσης αν και τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Για την ενημέρωση, η Apple έκανε μια τροποποίηση στο εύκαμπτο καλώδιο του MacBook Pro από τα μοντέλα του 2018 για να αποφύγει με ακρίβεια το πρόβλημα των μοντέλων 2016 και 2017. Επίσης, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επισκευής τον Μάιο του 2019 . Η Apple διαβεβαίωσε αυτή τη στιγμή " ότι ένα μικρό ποσοστό των οθονών MacBook Pro 13 ιντσών " ίσως αντιμετωπίσει πρόβλημα.