Η Apple προετοιμάζει τους προγραμματιστές για το iOS 14.5

Από την πλευρά της, η Apple έστειλε ένα μήνυμα στους προγραμματιστές σχετικά με το iOS 14.5. Ο κατασκευαστής τους υπενθυμίζει ότι πρέπει να προετοιμάσουν τις εφαρμογές τους για την ενημέρωση, ειδικά όσον αφορά το απόρρητο. Συγκεκριμένα, η ενημέρωση θα επιτρέπει στους χρήστες να δέχονται ή να αρνούνται την παρακολούθηση από μια συγκεκριμένη εφαρμογή.  

Οι προγραμματιστές πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που δίνει ο χρήστης, διαφορετικά οι εφαρμογές τους θα διαγραφούν από το App Store

Βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές σας είναι έτοιμες για το iOS 14.5, iPadOS 14.5 και tvOS 14.5. Με την επόμενη δημόσια κυκλοφορία, όλες οι εφαρμογές πρέπει να χρησιμοποιούν το πλαίσιο AppTrackingTransparency για να ζητήσουν από τον χρήστη άδεια να τα παρακολουθήσει ή να αποκτήσει πρόσβαση στο αναγνωριστικό διαφήμισης της συσκευής του. Εάν δεν λάβετε άδεια χρήστη για να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση, η τιμή του αναγνωριστικού για την  διαφήμισης  θα είναι μηδέν και δεν θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε.

Η Apple λέει ότι οι προγραμματιστές πρέπει να περιλαμβάνουν κάποια μορφή παρακολούθησης κατά την υποβολή των εφαρμογών τους. Πρέπει επίσης να συμφωνήσουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την παρακολούθηση που δέχεται ο χρήστης.