Έχετε εγκαταστήσει το iOS 14.5
και το κουμπί "Να επιτρέπονται αιτήματα παρακολούθησης εφαρμογών " για την ανίχνευση είναι απενεργοποιημένο; Δεν είστε οι μόνοι. Πολλοί χρήστες παραπονιούνται για αυτό το πρόβλημα.   

Γκρι κουμπί για ανίχνευση iOS 14.5

Αυτή η επιλογή είναι σημαντική για την ανίχνευση. Εάν είναι ενεργοποιημένο, οι χρήστες έχουν ένα αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται κατά την εκκίνηση εφαρμογών για να τους ρωτήσουν εάν αποδέχονται ή αρνούνται τη συλλογή δεδομένων. Εάν η επιλογή είναι απενεργοποιημένη, τότε δεν εμφανίζεται αναδυόμενο παράθυρο και οι εφαρμογές πρέπει να υποθέσουν ότι ο χρήστης έχει εξαιρεθεί από την παρακολούθηση διαφημίσεων.  


Το πρόβλημα εδώ είναι ότι κανείς δεν ξέρει ακριβώς γιατί το κουμπί "Να επιτρέπονται αιτήματα παρακολούθησης εφαρμογών" είναι απενεργοποιημένο για την ανίχνευση στο iOS 14.5. Μια προσωρινή λύση είναι να αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας στο iCloud. Το κουμπί ενεργοποιείται. Αλλά μόλις επανασυνδεθείτε, το σφάλμα επανεμφανίζεται. Υπάρχουν όλο και περισσότερες μαρτυρίες σχετικά με αυτό στο Reddit και αλλού.

Ποια είναι η λύση ? Δυστυχώς, δεν υπάρχει. Σύμφωνα με πληροφορίες από το 9to5Mac , το γκρίζο κουμπί στο iOS 14.5 θα πρέπει να εμφανίζεται μόνο σε συσκευές των οποίων ο κάτοχος είναι ανήλικος ή έχει προφίλ MDM. Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους χρήστες που παραπονιούνται για το πρόβλημα είναι ενήλικες και δεν έχουν προφίλ MDM. Αυτό ισχύει για παράδειγμα σε ένα από τα iPhone μας.

Η Apple δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στα ερωτήματα. Μπορούμε να περιμένουμε από το iOS 14.5.1 ή το iOS 14.6 ( επί του παρόντος σε έκδοση beta ) να διορθώσει τα πράγματα;