Ακολουθούν πολλές νέες δυνατότητες του iOS 15

Θα εμφανιστεί ένα νέο μενού για τις ειδοποιήσεις iOS 15. Θα επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν διαφορετικές προτιμήσεις (για παράδειγμα αν το iPhone εκπέμπει ήχο ή όχι) κατά την οδήγηση, την εργασία, τον ύπνο κ.λπ. Το μενού θα εμφανίζεται στην οθόνη κλειδώματος και στο κέντρο ελέγχου.

Μια άλλη καινοτομία θα είναι η βελτίωση του καθορισμού αυτόματων απαντήσεων σε μηνύματα ανάλογα με την κατάστασή τους. Μέχρι σήμερα, η λειτουργία αυτόματης απάντησης υπάρχει μόνο όταν ο χρήστης οδηγεί.

Το καλύτερο είναι η προετοιμασία για το iMessage στο iOS 15. Η Apple θα ήθελε το iMessage να μην είναι πλέον απλό messenger, αλλά να γίνει περισσότερο ένα κοινωνικό δίκτυο για να ανταγωνίζεται λίγο περισσότερο με το WhatsApp. Αυτές οι αλλαγές βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και μπορεί επομένως να συνοδεύονται από μελλοντική ενημέρωση και όχι εκ των προτέρων.

Αναμένονται επίσης νέες επιλογές για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ένας από αυτούς θα πει στους χρήστες ποιες εφαρμογές συλλέγουν κρυφά τα δεδομένα τους.

Επιπλέον, το iOS 15 αναμένεται να διαθέτει μια νέα οθόνη κλειδώματος. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Νέα αρχική οθόνη στο iPad με iPadOS 15

Από την πλευρά του iPad, οι χρήστες μπορούν να προσβλέπουν σε μια νέα αρχική οθόνη με το iPadOS 15. Αυτή θα είναι η πιο σημαντική αλλαγή από το 2010, όταν το πρώτο iPad είδε το φως της ημέρας. Συγκεκριμένα, θα είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός widget σε όλη την αρχική οθόνη. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να αντικαταστήσουν ολόκληρο το πλέγμα εφαρμογών με widget.

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το iOS 15 στις 7 Ιουνίου, με ένα beta που βρίσκεται στο δρόμο. Η τελική έκδοση θα πρέπει κανονικά να είναι διαθέσιμη σε όλους τον Σεπτέμβριο. Όσο για το macOS 12.0, θα ήταν μια "μικρή" ενημέρωση γνωρίζοντας ότι το macOS 11.0 Big Sur ήταν μια σημαντική ενημέρωση με τη νέα του διεπαφή. Θα υπάρχουν επίσης τα watchOS 8 και tvOS 15, αλλά δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με αυτά.