Χρησιμοποιήστε μια μυστική φωνητική εντολή για να ξεκλειδώσετε το iPhone σας (χωρίς jailbreak)

0


Η φωνή σας είναι το κλειδί για το ξεκλείδωμα πολλών λειτουργιών στο iPhone σας.
Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε από τη
Siri να στείλει ένα μήνυμα κειμένου σε έναν φίλο , να προσθέσει στοιχεία σε μια λίστα , να εκτελέσει μια προσαρμοσμένη συντόμευση ή να ανάψει τα φώτα σας , αλλά η Apple δεν σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε το iPhone σας με μια φωνητική εντολή από τη Siri. Αντ 'αυτού, μπορείτε να μεταβείτε σε μια λιγότερο γνωστή λειτουργία για να ξεκλειδώσετε το iPhone σας χωρίς Face ID, Touch ID ή πληκτρολογώντας τον κωδικό πρόσβασής σας.  

Πριν από λίγα χρόνια, η Apple ανακάλυψε το Voice Control ως δυνατότητα προσβασιμότητας που σας επιτρέπει να ελέγχετε σχεδόν κάθε πτυχή του iPhone σας χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή σας. Υπάρχουν πάνω από 300 φωνητικές εντολές που σας επιτρέπουν να εκτελείτε βασικές εργασίες, όπως επιστροφή στην αρχική οθόνη ή μεγέθυνση στην οθόνη, αλλά υπάρχει επίσης ένας τρόπος να χρησιμοποιήσετε το φωνητικό έλεγχο για να ξεκλειδώσετε το iPhone σας με μια προσαρμοσμένη φωνητική εντολή.

Όταν εισάγετε χειροκίνητα τον κωδικό πρόσβασής σας για να ξεκλειδώσετε το iPhone σας, πατάτε στην οθόνη στο ίδιο μέρος κάθε φορά από τη στιγμή που η θέση του αριθμητικού πληκτρολογίου είναι σταθερή. Με αυτή τη διάταξη, μπορεί να δημιουργηθεί μια προσαρμοσμένη εντολή φωνητικού ελέγχου που κάνει το iPhone σας να πληκτρολογεί τον κωδικό πρόσβασής σας για εσάς. Απλά πρέπει να ηχογραφήσετε τη χειρονομία και να βρείτε μια φωνητική εντολή που κανείς άλλος δεν θα μαντέψει ποτέ.

Γιατί θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό;

Ίσως τα δάχτυλά σας να είναι βρώμικα και δεν θέλετε να αγγίξετε το iPhone σας για να διαβάσετε τα νεότερα φωνητικά μηνύματα. Ίσως δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Face ID ή το Touch ID για ξεκλείδωμα και δεν βρίσκετε στο χέρι σας το iPhone σας. Ίσως είστε απορροφημένοι σε κάποιο σημαντικό παιχνίδι που απαιτεί την προσοχή τόσο των χεριών όσο και του προσώπου σας και θέλετε απλώς να ακούσετε ποιο ήταν το τελευταίο μήνυμα που λάβατε.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο. 

Βήμα 1Ξεκινήστε μια νέα εντολή προσαρμοσμένου φωνητικού ελέγχου

Για να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη εντολή φωνητικού ελέγχου, πρέπει να είστε στις προτιμήσεις του Φωνητικού ελέγχου. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Προσβασιμότητα -> Φωνητικός έλεγχος ή πείτε "Ρυθμίσεις φωνητικού ελέγχου" στο Siri για να μεταβείτε εκεί. Στη συνέχεια, πατήστε "Προσαρμογή εντολών" και, στη συνέχεια, "Δημιουργία νέας εντολής".

Αν βλέπετε "Προσαρμοσμένο" αντί για "Δημιουργία νέας εντολής", αυτό σημαίνει ότι έχετε ήδη δημιουργήσει μία ή περισσότερες προσαρμοσμένες εντολές φωνητικού ελέγχου Σε αυτήν την περίπτωση, πατήστε "Έλεγχος" και, στη συνέχεια, "Δημιουργία νέας εντολής". 

Βήμα 2Ονομάστε την προσαρμοσμένη εντολή φωνητικού ελέγχου

Για τη "Φράση" στο παράθυρο επεξεργασίας νέας εντολής , πληκτρολογήστε μια μοναδική φράση που θα χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε την κίνηση ξεκλειδώματος. Το iPhone σας θα ακούει 24/7 κάθε φορά που είναι ενεργοποιημένο το Voice Control, οπότε φτιάξτε τη φράση κάτι που δεν λέτε συχνά, διαφορετικά η εντολή θα εκτελείται συνεχώς όταν δεν το θέλετε.

Δυστυχώς, σε αντίθεση με τη Siri, ο καθένας μπορεί να πει την εντολή για το ξεκλείδωμα του iPhone σας χρησιμοποιώντας το Voice Control, καθώς δεν υπάρχει αναγνώριση φωνής πίσω από αυτό Περιττό να πούμε, μην το κάνεις με κάτι τόσο εύκολο ώστε να μπορεί κανείς να το μαντέψει. Πρέπει να αποφεύγονται φράσεις όπως "άνοιξε σουσάμι" ή "ανοιχτό iPhone"....  


 Βήμα 3Δημιουργήστε τη χειρονομία εισαγωγής κωδικού πρόσβασης

Αφού εισαγάγετε τη μοναδική σας φράση, πατήστε "Ενέργεια" και ορίστε την επιλογή "Εκτέλεση προσαρμοσμένης" χειρονομίας. Αυτό μας φέρνει στο δύσκολο μέρος της διαδικασίας δημιουργίας ελέγχου.

Όποιος κι αν είναι ο κωδικός πρόσβασής σας, θα πρέπει να τον πατήσετε στην οθόνη σας ακριβώς στο σημείο που πατάτε, με την ίδια σειρά που κάνετε όταν ξεκλειδώνετε το iPhone χειροκίνητα. Για εξάσκηση, πατήστε το πλευρικό κουμπί για να αδράξετε την οθόνη σας, να την ξυπνήσετε και να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Θα πρέπει να επιστρέψετε στην οθόνη New Gesture . Κάντε το όσες φορές χρειάζεται μέχρι να το κάνετε σωστά.

Εάν εξακολουθεί να σας είναι πολύ δύσκολο να το κάνετε, πιάστε το iPhone κάποιου άλλου, εμφανίστε την οθόνη του κωδικού πρόσβασης και, στη συνέχεια, συγκρίνετε αυτό με την οθόνη σας για να μάθετε πού πρέπει να πατήσετε κατά την εγγραφή της χειρονομίας. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης της οθόνης κωδικού πρόσβασης και, στη συνέχεια, να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της οθόνης New Gesture και του στιγμιότυπου οθόνης στις Φωτογραφίες η ακομη με ενα διάφανο χαρτί να ζωγραφίσετε τα πλήκτρα που σας ενδιαφέρουν.

Εάν έχετε έναν τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να είναι σχετικά εύκολος. Ακόμα και με έναν εξαψήφιο κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να μπορείτε να τον επηλεξετε με μερικές προσπάθειες. Ωστόσο, θα είναι δύσκολο να καταγράψετε τη χειρονομία εάν χρησιμοποιείτε έναν αλφαριθμητικό κωδικό πρόσβασης, καθώς θα έχετε μικρότερο περιθώριο σφάλματος όταν πρόκειται για το σημείο όπου πρέπει να πατήσετε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να με δείτε να δημιουργώ τη χειρονομία μου παραπάνω, πατώντας στην οθόνη για να μιμηθώ πληκτρολογώντας τον κωδικό πρόσβασής μου, ο οποίος είναι 1254 για αυτόν τον οδηγό.

Μόλις το κάνετε σωστά, πατήστε "Αποθήκευση".

Βήμα 4Αποθηκεύστε την προσαρμοσμένη εντολή φωνητικού ελέγχου

Παρόλο που μόλις αποθηκεύσατε την κίνηση, θα πρέπει επίσης να αποθηκεύσετε και την εντολή. Πατήστε "Νέα εντολή" για επιστροφή και, στη συνέχεια, πατήστε "Αποθήκευση" στη σελίδα Νέα εντολή . Στη συνέχεια, θα πρέπει να δείτε τη νέα προσαρμοσμένη εντολή με τη φράση σας ως τίτλο.  

 Βήμα 5Ενεργοποίηση φωνητικού ελέγχου

Για να επωφεληθείτε από αυτό το τέχνασμα ξεκλειδώματος iPhone, πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει το Voice Control. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό και κάθε παρακάτω μέθοδος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να απενεργοποιήσετε το Voice Control όταν δεν το χρειάζεστε πλέον.

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Προσβασιμότητα -> Φωνητικός έλεγχος και μετά ενεργοποιήστε τον διακόπτη "Φωνητικός έλεγχος".
  • Ζητήστε από τη Siri να "Ενεργοποιήσετε το φωνητικό έλεγχο".
  • Ρύθμιση συντόμευσης προσβασιμότητας. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Προσβασιμότητα -> Συντόμευση προσβασιμότητας και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Φωνητικός έλεγχος". Στη συνέχεια, κάθε φορά που κάνετε τριπλό κλικ στο κουμπί Side ή Home, θα ενεργοποιηθεί / απενεργοποιηθεί το Voice Control. Εάν έχετε εκχωρήσει περισσότερα από απλώς φωνητικό έλεγχο στη συντόμευση, θα πρέπει να το επιλέξετε από το μενού μετά από τριπλό κλικ.

Θα εμφανιστεί ένα μπλε εικονίδιο μικροφώνου στη γραμμή κατάστασής σας, υποδεικνύοντας ότι το Voice Control είναι ενεργό και ακούει τις εντολές σας. 


 1)Ενεργοποίηση φωνητικού ελέγχου από τις Ρυθμίσεις , 2) Siri , 3)Συντόμευση προσβασιμότητας .

Βήμα 6 Ξεκλειδώστε το iPhone σας με τη φωνή σας

Τώρα ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε τη μυστική φράση σας για να εκτελέσετε την εντολή, να μιμηθείτε τη χειρονομία σας και να ξεκλειδώσετε το iPhone σας. Εμφανίστε την οθόνη του κωδικού πρόσβασης στο iPhone σας όπως θέλετε, και πείτε τη φράση σας. Μετά από ένα δευτερόλεπτο περίπου, θα πρέπει να δείτε την κίνηση να εμφανίζεται στην οθόνη σας, εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασής σας. Αφού ολοκληρωθεί η κίνηση, το iPhone σας θα πρέπει να ξεκλειδωθεί και θα δείτε επίσης μια μικρή ειδοποίηση που δείχνει ότι η εντολή έχει εκτελεστεί με επιτυχία. 



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !