Η Apple
μας ανακοινώνει ότι το πρώτο Retina MacBook Pro 13 ιντσών, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στα τέλη του 2012, έχει πλέον «παρωχημένη» κατάσταση. Το μοντέλο των 15 ιντσών έχει ήδη εγγραφεί σε αυτήν τη λίστα τον περασμένο Ιούλιο .  

Για την Apple, ο όρος «ξεπερασμένα προϊόντα» αναφέρεται σε προϊόντα που ήταν άνω των επτά ετών στην αγορά. Τα προϊόντα Beats Monster θεωρούνται παρωχημένα ανεξάρτητα από την ημερομηνία αγοράς. Η Apple δεν πραγματοποιεί πλέον επισκευές υλικού σε ξεπερασμένα προϊόντα, χωρίς εξαιρέσεις. Τα εξουσιοδοτημένα κέντρα σέρβις της Apple δεν μπορούν να παραγγείλουν ανταλλακτικά για ξεπερασμένα προϊόντα.

Υπάρχει επίσης η κατηγορία «παλιά προϊόντα». Προσδιορίζει προϊόντα για τα οποία το τέλος της εμπορίας χρονολογείται από μια περίοδο μεταξύ πέντε και επτά ετών.

Τι γίνεται αν έχετε το πρώτο Retina MacBook Pro 13 ιντσών, γνωρίζοντας ότι είναι πλέον «παρωχημένο» για την Apple; Μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε κανονικά, τίποτα δεν αλλάζει εδώ. Το πρόβλημα θα προκύψει σε περίπτωση βλάβης αφού η επισκευή του θα γίνει πολύ δύσκολη ...