Νέο για φωνές με το Siri στο iOS 14.5

Οι δύο νέες φωνές για το Siri στο iOS 14.5 θα είναι διαθέσιμες μόνο στα Αγγλικά. Η Apple δεν λέει εάν πρόκειται να προστεθούν μελλοντικές ενημερώσεις, όπως στο iOS 15. Όσον αφορά την προεπιλεγμένη επιλογή, ισχύει σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από τη γλώσσα.

Να τι είπε η Apple στην TechCrunch :

Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε δύο νέες φωνές για τη Siri για τα αγγλικά  και τη δυνατότητα των χρηστών της Siri να επιλέγουν τη φωνή που θέλουν κατά τη ρύθμιση της συσκευής τους. Αυτό βασίζεται στη μακροχρόνια δέσμευση της Apple για την ποικιλομορφία και την ένταξη και προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζουν καλύτερα την ποικιλομορφία του κόσμου στον οποίο ζούμε.

Οι δύο νέες φωνές χρησιμοποιούν ηχογραφήσεις οι οποίες στη συνέχεια αναλύονται από τη "νευρική μηχανή κειμένου" σε ομιλία της Apple. Αυτό κάνει τα φωνητικά πιο οργανικά στις προτάσεις που δημιουργούνται εν κινήσει.

Νέες λειτουργίες για τις φωνές Siri είναι διαθέσιμες στο iOS 14.5 beta 6, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε . Επίσης, ο βοηθός φωνής βελτιώνει τις φωνές του στην Ιρλανδία, τη Ρωσία και την Ιταλία με τη νευρική σύνθεση φωνής της Apple. 38 φωνές χρησιμοποιούν τώρα αυτό το σύστημα.

Η Apple εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να δείξει ότι η Siri διαχειρίζεται 25 δισεκατομμύρια αιτήματα χρηστών με περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες και υποστηρίζει 21 γλώσσες σε 36 χώρες.