Η Apple επέλεξε να τοποθετήσει μια μπαταρία CR2032 στο AirTag της. Απλά τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στο πίσω μέρος του ανιχνευτή αντικειμένων και μετά κάντε μια στροφή για να αφαιρέσετε την πλάκα και να αποκτήσετε πρόσβαση στην μπαταρία. Αυτή η απλότητα αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά που θα μπορούσαν να την καταπιούν.   
 

Ο Αυστραλός έμπορος αποφάσισε συνεπώς να αναστείλει την πώληση, λίγες μέρες μετά τη διαθεσιμότητα. Ως υπενθύμιση, οι παραγγελίες
ξεκίνησαν στις 23 Απριλίου και το προϊόν είναι διαθέσιμο από τις 30 Απριλίου .

Το AirTag έχει σχεδιαστεί για να πληροί τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Αυστραλίας, απαιτώντας ένα μηχανισμό ώθησης και στροφής δύο σταδίων για την πρόσβαση στην αντικατάσταση από τον χρήστη μπαταρία", δήλωσε η Apple στο Gizmodo . "Παρακολουθούμε στενά τους κανονισμούς και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας πληρούν ή υπερβαίνουν τα νέα πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την επισήμανση των συσκευασιών, πολύ πριν από την απαιτούμενη προθεσμία" , πρόσθεσε η εταιρεία.

Από την πλευρά της, η Officeworks λέει ότι περιμένει οδηγίες από την Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (ACCC), την αυστραλιανή ρυθμιστική αρχή του ανταγωνισμού. Αυτή η ίδια ρυθμιστική αρχή ερευνά επί του παρόντος την Apple για πιθανές αντιανταγωνιστικές πρακτικές.