Εδώ είναι η ανακοίνωση της Apple στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την απόλυση του Antonio Garcia Martinez:

Στην Apple, προσπαθούσαμε πάντα να δημιουργήσουμε έναν εργασιακό χώρο χωρίς αποκλεισμούς και φιλόξενο όπου όλοι γίνονται σεβαστοί και αποδεκτοί. Συμπεριφορές που υποτιμούν ή κάνουν διακρίσεις εις βάρος ατόμων δεν έχουν θέση εδώ.

Όλα ξεκίνησαν χθες όταν οι υπάλληλοι της Apple παραπονέθηκαν για την πρόσληψη του πρώην υπαλλήλου του Facebook. Υποτίθεται ότι εργάστηκε στην ομάδα διαφημίσεων για το App Store και το Apple News. Οι υπάλληλοι επεσήμαναν καποια παλιά λόγια από το στέλεχος, καθώς και αποσπάσματα από το βιβλίο του το 2016, Chaos Monkeys . Σε αυτό το βιβλίο, ο Antonio Garcia Martinez περιγράφει τις γυναίκες της Silicon Valley ως «μαλακές και αδύναμες» . Μοιράζεται επίσης μια σειρά άλλων ισχυρισμών που θεωρούνται μισογυνιστικοί και ρατσιστικοί για τους υπαλλήλους της Apple.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η ομάδα πρόσληψης δεν έκανε τους συγκεκριμένους ελέγχους ιστορικού στον Antonio Garcia Martinez. Γι 'αυτόν τον λόγο οι υπάλληλοι ζήτησαν την έναρξη έρευνας. Θέλουν επίσης με τον τρόπο αυτό ότι αυτό το σενάριο δεν θα συμβεί ξανά.

Νωρίτερα στην καριέρα του, ο Antonio Garcia Martinez εργάστηκε για τη στόχευση διαφημίσεων στο Facebook. Όταν προσλήφθηκε από την Apple, οι παρατηρητές της βιομηχανίας αμφισβήτησαν την κίνηση αυτή, επειδή η προσέγγισή του στη διαφήμιση στο Facebook διέφερε σημαντικά από την προσέγγιση που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, σύμφωνα με την οποία η Apple αναλαμβάνει τις διαφημιστικές της προσπάθειες.