Η υπόθεση ξεκίνησε το 2014 όταν αρκετοί υπέβαλαν καταγγελία εναντίον της Apple. Ανέφεραν σημαντικά προβλήματα με το MacBook Pro 2011, ειδικά στο τμήμα γραφικών λόγω των χρησιμοποιούμενων τσιπ AMD. Πολλοί από αυτούς έπρεπε να πληρώσουν για επισκευές λόγω των προβλημάτων.

Αυτή την εβδομάδα, ένας δικαστής αποφάσισε ότι η Apple πρέπει να ενεργήσει για να αποζημιωθούν και αυτό θα συμβεί. Οι χρήστες στο Κεμπέκ που αγόρασαν ή / και κατέχουν ένα MacBook Pro 2011 θα μπορούν σύντομα να διεκδικήσουν 175 δολάρια Καναδά και να τους επιστραφούν τα έξοδα επισκευής για όσους έχουν ήδη πληρώσει. Έχει δημιουργηθεί ένας αποκλειστικός ιστότοπος με κάποιες πληροφορίες για αυτό το σκοπο. Θα ενημερωθεί τις επόμενες ημέρες για να υποδείξει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να λάβετε ό, τι σας οφείλεται.

Συνολικά, η Apple θα πληρώσει 5.344.575 δολάρια Καναδά. Αυτό το ποσό περιλαμβάνει όλες τις αξιώσεις από πελάτες του Κεμπέκ, τόκους, όλα τα κόστη, συμπεριλαμβανομένων των τελών διαχείρισης διακανονισμού, προμήθειες δημοσίευσης ειδοποιήσεων, τέλη διανομής, τέλη τρίτων, εκταμιεύσεις και φόρους.