Ο ερευνητής ασφάλειας Fabian Bräunlein αποκαλύπτει ότι υπάρχει ένα ελάττωμα στο
Find My Network της Apple . Αυτό το ελάττωμα επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων και άλλων δεδομένων. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό το κατόρθωμα θα μπορούσε να πέσει σε λάθος χέρια με ότι συνεπάγεται αυτό. 
Το δίκτυο εντοπισμού βασίζεται σε διάφορα προϊόντα της Apple για τη λειτουργία και την κοινή χρήση της θέσης ενός αντικειμένου. Ο ερευνητής ασφαλείας εξηγεί ότι είναι δυνατόν να μιμηθεί πώς λειτουργεί ένα AirTag και πώς ο ανιχνευτής αντικειμένων μοιράζεται τη θέση του. Το hack συνίσταται στην τροποποίηση των πληροφοριών τοποθεσίας με ένα μήνυμα χάρη σε ένα ελάττωμα.

Μια πρακτική επίδειξη του Fabian Bräunlein δείχνει πώς μπορούν να σταλούν σύντομες σειρές κειμένου από έναν μικροελεγκτή που εκτελεί προσαρμοσμένο υλικολογισμικό μέσω του δικτύου εντοπισμού. Το κείμενο ελήφθη μέσω μιας προσαρμοσμένης εφαρμογής Mac για την αποκωδικοποίηση και εμφάνιση των ληφθέντων δεδομένων. 

Ως έχει, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν αυτό το ελάττωμα μπορεί να αξιοποιηθεί για άλλες χρήσεις από κακόβουλους ανθρώπους. Ο κατασκευαστής μέχρι στιγμής δεν αντέδρασε.

Αν θέλετε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του hack του Locate Network της Apple, μπορείτε να μεταβείτε στο ιστολόγιο του Fabian Bräunlein .