Ο Horacio Gutierrez, Γενικός Σύμβουλος και Επικεφαλής των Παγκόσμιων Υποθέσεων στο Spotify,
έγραψε ένα άρθρο στο οποίο κατηγορεί την Apple. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κατασκευαστής «καταπνίγει» τον ανταγωνισμό με τις μεθόδους του.  

Για το νομικό σύμβουλος του Spotify, η Apple είναι «ένα αδίστακτος νταής που χρησιμοποιεί την κυριαρχία του για να παρεμποδίσουν τους ανταγωνιστές του» Εξηγεί ότι οι κανόνες του App Store εμποδίζουν την υπηρεσία ροής να ανακατευθύνει τους χρήστες στον ιστότοπό της. Η Apple δεν θέλει να αποτρέψει έναν σημαντικό αριθμό ατόμων να εγγραφούν από τον ιστότοπο. Επειδή με αυτό το μέσο, ​​η Apple δεν θα πάρει την παραμικρή δεκάρα. Αντίθετα, ο κατασκευαστής λαμβάνει προμήθεια 30% εάν πρόκειται για αγορά που πραγματοποιείται συνδρομή από την εφαρμογή στο iOS. Ο Horacio Gutierrez σημειώνει ότι αυτό το σημείο δεν είναι φυσιολογικό και δίνει στην Apple Music ένα πλεονέκτημα.

Ο Horacio Gutierrez πιστεύει ότι ο φόρος 30% της Apple είναι «υπερβολικός» . Αυτό ώθησε το Spotify να απενεργοποιήσει εντελώς τις συνδρομές από την εφαρμογή της από το 2016. "Έγινε πιο λογικό να αρνηθούμε στους χρήστες των iPhone και iPad τη δυνατότητα εγγραφής. Παρά να απορροφήσουν τη μείωση του 30% για τους νέους χρήστες", εξηγεί ο νομικός διευθυντής.

Η Apple έχει ήδη χτυπήσει σε τοίχο για τις πρακτικές της. Τον Απρίλιο, για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγόρησε την Apple για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στη μουσική. Υπάρχει επίσης μια υπόθεση από την πλευρά των ΗΠΑ. Η Spotify επιδιώκει εδώ να επιταχύνει την αμερικανική υπόθεση για να επιβάλει κυρώσεις στην Apple.

Ο Horacio Gutierrez ολοκληρώνει το θέμα λέγοντας ότι το Spotify δεν αναζητά ειδική  μεταχείριση. Η πλατφόρμα ζητά μόνο δίκαιη μεταχείριση. «Η ικανότητα της Apple να καταπνίγει τους ανταγωνιστές της είναι άνευ προηγουμένου», καταλήγει ο νομικός διευθυντής.