Όλα δείχνουν ότι η Apple θα παρουσιάσει πράγματι το νέο MacBook Pro 14 και 16 ιντσών στη βασική παρουσίαση του WWDC 2021. Ο Leaker Jon Prosser το
είχε ήδη ανακοινώσει και ο αναλυτής Daniel Ives ακολουθεί την ίδια κατεύθυνση και σήμερα.  

Ο αναλυτής της Wedbush αναφέρει ότι η Apple σχεδιάζει εκπλήξεις για την ομιλία του WWDC στις 7 Ιουνίου , συμπεριλαμβανομένης της παρουσίασης των νέων MacBook Pro. Προκαλεί επίσης την παρουσίαση των iOS 15, macOS 12, watchOS 8 και tvOS 15. Η Apple ανακοινώνει πάντα τις μεγάλες ενημερώσεις λογισμικού της τον Ιούνιο στο συνέδριο των προγραμματιστών.

Ο Daniel Ives και άλλοι αναλυτές έχουν μερικές φορές πληροφορίες που προέρχονται απευθείας από τις γραμμές παραγωγής των προμηθευτών της Apple. Προφανώς υπάρχει κίνηση αυτή τη στιγμή. Πρόσφατα, το Bloomberg ανακοίνωσε ότι οι νέοι φορητοί υπολογιστές της Apple έπρεπε να κυκλοφορήσουν για το καλοκαίρι, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. Τεχνικά, το καλοκαίρι ξεκινά στις 21 Ιουνίου.

Τα νέα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών αναμένεται να έχουν νέο σχεδιασμό, ένα τσιπ M1X (ή M2?) Με περισσότερη ισχύ από το M1, την επιστροφή της θύρας HDMI, τη συσκευή ανάγνωσης καρτών SD, το MagSafe και την αφαίρεση του Touch Bar.