Όπως ήταν αναμενόμενο , οι συνδρομές είναι πλέον διαθέσιμες στην εφαρμογή Apple Podcasts  και είναι σε ισχύ σε περισσότερες από 170 χώρες.

Η Apple εξηγεί ότι οι συνδρομές στην εφαρμογή Podcasts σάς επιτρέπουν να έχετε ακρόαση χωρίς διαφημίσεις, πρόσβαση σε αποκλειστικά επεισόδια ή προεπισκόπηση και περιεχόμενο μπόνους. Η τιμή ποικίλλει ανάλογα με τον δημιουργό του podcast. Ορισμένα έχουν χαμηλές τιμές, όπως 1,99 € / μήνα, άλλοι χρεώνουν περισσότερα. Η Apple λαμβάνει προμήθεια έως και 30% για κάθε συνδρομή . Στο App Store, η Apple παίρνει 15% ή 30% ανάλογα με τους προγραμματιστές και το εισόδημά τους. 

Μια άλλη καινοτομία που φτάνει σήμερα αφορά τις αλυσίδες. Η Apple εξηγεί ότι τα κανάλια είναι σετ podcast, ομαδοποιημένα στο ίδιο θέμα. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε νέες εκπομπές από τους αγαπημένους τους δημιουργούς μέσω δωρεάν καναλιών και να εγγραφούν σε συνδρομητικά ή freemium κανάλια. Αυτά προσφέρουν δωρεάν περιεχόμενο καθώς και πρόσβαση επί πληρωμή σε επιπλέον προνόμια.

Θα γίνουν υποχρεωτικές οι συνδρομές στα Apple Podcasts; Η απάντηση είναι όχι, κάποιο περιεχόμενο θα εξακολουθεί να είναι δωρεάν. Είναι οι δημιουργοί που, από μόνοι τους, αποφασίζουν εάν θέλουν να υιοθετήσουν έναν τύπο επί πληρωμή.

Οι αλλαγές εφαρμόζονται τώρα και μπορειτε να τις δείτε. Ως υπενθύμιση, η Apple έπρεπε αρχικά να ενεργοποιήσει τις συνδρομές τον Μάιο, αλλά ο κατασκευαστής αποφάσισε να αναβάλει την κυκλοφορία μέχρι τον Ιούνιο λόγω ορισμένων προβλημάτων.