Η Apple θα προσφέρει ένα Apple Watch Series 7 με λεπτότερα στεφάνια γύρω από την οθόνη. Επίσης, το συνδεδεμένο ρολόι θα επωφεληθεί από μια νέα τεχνική πλαστικοποίησης που φέρνει την οθόνη πιο κοντά στην θήκη. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς παχύτερο συνολικά, αλλά όχι με τρόπο που να το βλέπει ο χρήστης.

Πρέπει επίσης να περιμένουμε ένα νέο τσιπ με καλύτερη απόδοση από την άποψη της γενικής ισχύος. Ένα άλλο στοιχείο είναι η διαθεσιμότητα ενός καλύτερου chip για το Ultrawide Band. Αυτή είναι η ίδια τεχνολογία με την αναζήτηση AirTags.

Δυστυχώς, δεν πρέπει όλα να είναι έτοιμα για το 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple προτίθεται να τοποθετήσει έναν αισθητήρα θερμοκρασίας του σώματος. Ωστόσο, το σύστημα δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως, το οποίο θα ωθήσει την Apple να αναβάλει αυτήν την καινοτομία για το Apple Watch το 2022. Όσον αφορά τον αισθητήρα γλυκόζης στο αίμα, θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά ακόμη χρόνια.

Το 2022 θα είναι επίσης μια ευκαιρία να έχουμε ένα μοντέλο που θα διαδεχθεί το Apple Watch SE, δηλαδή το εισαγωγικό επίπεδο Apple Watch. Επίσης, ένα ανθεκτικό μοντέλο θα έφτανε τον επόμενο χρόνο και όχι φέτος όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί . Η Apple θα είχε αναθεωρήσει τα σχέδιά της για αυτήν την παραλλαγή, η οποία θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρουσα ανάλογα με τις δραστηριότητες, όπως τα extreme sports.