Σε ένα σημείωμα που διανεμήθηκε στους ηγέτες των αμερικανικών καταστημάτων Apple, που μεταδόθηκε από το Bloomberg , η Apple ανακοινώνει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι επισκέπτες ενδέχεται να μην φορούν τη μάσκα, αλλά οι υπάλληλοι θα πρέπει να τη διατηρήσουν, ανεξάρτητα από το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Αυτή η αλλαγή πολιτικής θα εφαρμοστεί από την Τρίτη.

Τον περασμένο μήνα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) επέτρεψαν στους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς να μην φορούν πλέον μάσκες. Η Apple είχε αποφασίσει να μην ακολουθήσει και να συνεχίσει να φορά τη μάσκα. Αλλά αυτός ο κανόνας θα εγκαταλειφθεί σύντομα. Επίσης, ο κατασκευαστής σκοπεύει να ελαφρύνει τους κανόνες σχετικά με την κοινωνική απόσταση. Αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Η Apple ανακοινώνει επίσης στους Αμερικανούς υπαλλήλους της ότι η χρήση της μάσκας σε ορισμένα από τα γραφεία της δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική. Μπορούμε να φανταστούμε ότι η κατάσταση θα εξελιχθεί σταδιακά με την πάροδο του χρόνου ανάλογα με την κατάσταση της υγείας και την εξέλιξή της.

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα ότι όλοι οι υπάλληλοί της θα πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον για τρεις ημέρες την εβδομάδα και να κάνουν τα υπόλοιπα μέσω τηλεργασίας. Αυτό ενοχλεί μερικούς υπαλλήλους , οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν την τηλεργασία και να μην αναγκαστούν σε αυτήν την επιστροφή.