Λήψη του iOS 15 και iPadOS 15 Beta 1... διαθέσιμο τώρα

0

Η κεντρική ομιλία του WWDC 2021 μόλις τελείωσε και η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη beta των iOS 15 και iPadOS 15 στους προγραμματιστές. Η πρώτη έκδοση beta του iOS 15 και του iPadOS 15 προορίζεται αυστηρά για προγραμματιστές, καθώς έχει ορισμένα σφάλματα και προβλήματα λόγω των οποίων δεν είναι αρκετά σταθερή για καθημερινή χρήση.

Δεδομένου ότι η Apple δεν έχει ξεκινήσει ακόμα την δημόσια διάθεση beta του iOS 15, τα πρώτα iOS 15 και iPadOS 15 beta είναι διαθέσιμα μόνο για εγγεγραμμένους προγραμματιστές της Apple. Το iOS 15 είναι μια σχετικά σημαντική νέα ενημέρωση που εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας. Φέτος, η Apple έχει επικεντρωθεί περισσότερο στο iPadOS 15, καθώς είναι μια πολύ μεγαλύτερη ενημέρωση από άποψη λειτουργιών από το iOS 15. Ακολουθεί μια ματιά σε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των iOS 15 και iPadOS 15.

Το iOS 15 είναι συμβατό με iPhone 6s και νεότερα iPhone. Η Apple δεν έχασε την υποστήριξη για κανένα από τα παλαιότερα iPhone με αυτήν την έκδοση.

Λειτουργίες iOS 15

Βελτιώσεις FaceTime

Το FaceTime λαμβάνει μια σημαντική αναβάθμιση με το iOS 15. Με τις βιντεοκλήσεις να αυξάνονται σε δημοτικότητα κατά το τελευταίο έτος λόγω του COVID-19, η Apple πραγματοποιεί μερικές σημαντικές αλλαγές για να κάνει τις κλήσεις FaceTime πιο φυσικές. Οι κλήσεις FaceTime θα υποστηρίζουν πλέον χωρικό ήχο ώστε να ακούγεται σαν να κάθονται στο δωμάτιο μαζί σας. Η φωνητική απομόνωση χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για να αποκλείει όλο τον θόρυβο περιβάλλοντος και να εστιάζει μόνο στη φωνή σας.

Το FaceTime λαμβάνει υποστήριξη προβολής πλέγματος για να διευκολύνει τις ομαδικές βιντεοκλήσεις, διευκολύνοντας την προβολή πολλών καλούντων ταυτόχρονα. Για να βελτιώσει την εμπειρία της βιντεοκλήσης, το FaceTime έχει επίσης μια κατακόρυφη λειτουργία, η οποία θα θολώσει το φόντο. Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε κλήσεις FaceTime χρησιμοποιώντας συνδέσμους FaceTime, τους οποίους μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους ή την οικογένειά σας εκ των προτέρων. Η Apple επιτρέπει επίσης στους χρήστες Android και Windows να συμμετέχουν σε κλήσεις FaceTime χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Το iOS 15 φέρνει επίσης το SharePlay στο FaceTime. Αυτό σας επιτρέπει να ακούτε την ίδια μουσική ή βίντεο ενώ βρίσκεστε σε κλήση FaceTime. Η Apple εισάγει επίσης ένα SharePlay API έτσι ώστε και άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες ροής να μπορούν να συνδεθούν σε αυτό.

iOS 15 FaceTime

Η κοινή χρήση γίνεται ευκολότερη στα μηνύματα

Η ενημερωμένη εφαρμογή Messages στο iOS 15 έχει τώρα μια νέα σχεδίαση για τις ομαδικές φωτογραφίες. Τυχόν σύνδεσμοι που μοιράζονται μαζί σας στην εφαρμογή Μηνύματα θα εμφανίζονται επίσης στην ενότητα Κοινόχρηστο με εσάς των Ειδήσεων Apple. Αυτό σας επιτρέπει να διαβάσετε οποιοδήποτε περιεχόμενο αργότερα εύκολα.

Μπορείτε επίσης να συνεχίσετε τη συνομιλία απευθείας από την εφαρμογή Apple News. Παρόμοια λειτουργικότητα θα φτάσει επίσης στο Apple Music, το Safari, το Podcast, το Apple TV, το Photos και άλλα.

Επανασχεδιασμένες ειδοποιήσεις και εστίαση

Ειδοποιήσεις iOS 15

Η Apple επανασχεδιάζει τις ειδοποιήσεις στο iOS 15, με φωτογραφίες επαφής και εικονίδια που είναι πλέον ορατά στις ειδοποιήσεις. Προσθέτει επίσης μια Περίληψη ειδοποιήσεων που σας δίνει μια σύνοψη όλων των μη αναγνωσμένων ειδοποιήσεών σας. Εντυπωσιακό ειναι, εάν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία "Μην ενοχλείτε", το άλλο μέρος που σας στέλνει ένα μήνυμα θα σας ενημερώσει σχετικά.

Το iOS 15 παρουσιάζει επίσης τα προφίλ εστίασης, ώστε να μπορείτε να ορίσετε διαφορετικά προφίλ για ειδοποιήσεις εφαρμογών και διάταξη αρχικής οθόνης. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε τις εφαρμογές εργασίας από τις οποίες θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις ειδοποίησης όταν εργάζεστε. Μπορείτε επίσης να ορίσετε διαφορετικές διατάξεις αρχικής οθόνης για κάθε προφίλ. Οποιοδήποτε προφίλ εστίασης που έχετε ορίσει θα συγχρονιστεί και με τις άλλες συσκευές σας.

Χαρακτηριστικά iPadOS 15

Αρχικά τώρα, μόνο οι εγγεγραμμένοι προγραμματιστές μπορούν να εγκαταστήσουν το iOS 15 και το iPadOS 15 beta στα συμβατά iPhone και iPad τους.

Widgets στην Αρχική οθόνη

Η επανασχεδιασμένη εμπειρία αρχικής οθόνης στο iPadOS 15 είναι παρόμοια με αυτήν που παρουσίασε η Apple στο iOS 14 για το iPhone πέρυσι. Για καλύτερη χρήση της μεγάλης οθόνης, η Apple παρουσιάζει ένα νέο μέγεθος widget 4 × 4.

Η Βιβλιοθήκη εφαρμογών έρχεται επίσης στο iPad με το iPadOS 15. Η δυνατότητα Βιβλιοθήκη εφαρμογών είναι ενσωματωμένη στην βάση, και μπορείτε επίσης να αποκρύψετε σελίδες αρχικής οθόνης.

widgets αρχικής οθόνης iPadOS 15

Βελτιωμένη πολλαπλή εργασία

Η Apple βελτιώνει την εμπειρία πολλαπλών εργασιών στο iPadOS 15. Μπορείτε πλέον να εκτελείτε εύκολα εφαρμογές σε λειτουργία Split View χρησιμοποιώντας τη νέα γραμμή πολλαπλών εργασιών. Μπορείτε επίσης να ελαχιστοποιήσετε ένα παράθυρο εφαρμογής στο ράφι.

Τώρα μπορείτε να εκτελέσετε εφαρμογές Split View απευθείας από την προβολή πολλαπλών εργασιών σύροντας μια εφαρμογή πάνω από μια άλλη.

Γρήγορη σημείωση

Η εφαρμογή Notes λαμβάνει αναφορές και υποστήριξη προβολής δραστηριότητας στο iPadOS 15. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ετικέτες στις Σημειώσεις για να διευκολύνετε την εύρεση.

Η Apple κάνει επίσης το ντεμπούτο του QuickNote στο iPadOS 15. Μπορείτε να σύρετε από τη γωνία της οθόνης χρησιμοποιώντας το Apple Pencil για να ανοίξετε ένα νέο QuickNote. Αυτή η συντόμευση θα λειτουργεί από οπουδήποτε στο λειτουργικό σύστημα, ώστε να μπορείτε εύκολα να δημιουργείτε γρήγορες σημειώσεις κατά την περιήγηση σε μια σελίδα στο Safari ή την ανάγνωση ενός email. Μπορείτε επίσης να κάνετε κύλιση μεταξύ των Γρήγορων σημειώσεων.


Μπορείτε  να εγκαταστήσετε το iOS 15 στο iPhone σας χρησιμοποιώντας τη μέθοδο προφίλ beta εάν δεν έχετε λογαριασμό προγραμματιστή.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !