Σίγαση ειδοποιήσεων για όλα εκτός από τις αγαπημένες σας επαφές στο iOS 15

0

Το iPhone σας είναι γεμάτο από εφαρμογές που όλες σας ενδιαφέρουν. Οι ειδοποιήσεις από το Facebook , το Instagram και ακόμη και τα μηνύματα  μπορούν να σας ξεφύγουν. Με το iOS 15 , η Apple σάς δίνει τα εργαλεία για να επιλέξετε ακριβώς ποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας και πότε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε πώς να ελέγχετε τις ειδοποιήσεις του iPhone σας, έτσι ώστε να λαμβάνετε μόνο τις πιο σημαντικές ειδοποιήσεις.

Όλα αυτά έγιναν εφικτά λόγω της νέας λειτουργίας "Focus" της Apple, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα προφίλ Μην ενοχλείτε με βάση τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας ανά πάσα στιγμή. Για αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τις "Προσωπικές" ρυθμίσεις εστίασης, αλλά μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τα προφίλ "Αναστολή λειτουργίας" και "Εργασία".

Για να ξεκινήσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και μετά πατήστε "Εστίαση". Εδώ, επιλέξτε "Προσωπικά" και, στη συνέχεια, πατήστε "Επόμενο" στη " Προσωπική σελίδα περίληψη". Εδώ, θα δείτε αυτό που ψάχνετε αμέσως - "Ειδοποιήσεις από Άτομα". Το iPhone σας θα εμφανίσει μερικές από τις πιο συχνές επαφές σας εδώ. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με αυτές τις επιλογές, πατήστε το αρνητικό (-) για να τις καταργήσετε ή επιλέξτε "Κατάργηση όλων".

Για να προσθέσετε περισσότερες επαφές, πατήστε "(+) Προσθήκη επαφής" και, στη συνέχεια, επιλέξτε όσες επαφές θέλετε από τη λίστα. Πατήστε "Τέλος" όταν τελειώσετε σε αυτήν τη σελίδα και μετά πατήστε "Να επιτρέπεται " μετά από αυτό.  


Τώρα, στις εφαρμογές. Και πάλι, το iOS θα παρουσιάσει τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά ως προτάσεις. Μπορείτε να τα καταργήσετε πατώντας το αρνητικό (-) πάνω από κάθε εικονίδιο ή πατώντας "Κατάργηση όλων". Για να προσθέσετε άλλες εφαρμογές, ίσως εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων από τις οποίες θα σας στείλουν μηνύματα κειμένου από τις επιλεγμένες επαφές σας, πατήστε "(+) Προσθήκη εφαρμογής" και, στη συνέχεια, επιλέξτε τις εφαρμογές σας από τη λίστα. Στη συνέχεια, πατήστε "Τέλος" και, στη συνέχεια, "Να επιτρέπεται " 

Στην επόμενη σελίδα, επιλέξτε αν θέλετε οι εφαρμογές και τα άτομα να σας στέλνουν ειδοποιήσεις ευαίσθητες στο χρόνο όταν είναι ενεργοποιημένη η εστίαση και η αρχική σας ρύθμιση ολοκληρώθηκε! Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις ανά πάσα στιγμή στο επάνω μέρος αυτής της οθόνης. πατήστε "Άτομα" για να αλλάξετε τις επαφές σας ή "Εφαρμογές" για να αλλάξετε τις εφαρμογές σας.  


Ο κύριος τρόπος για να ενεργοποιήσετε το νέο σας προφίλ εστίασης είναι να ανοίξετε το Κέντρο ελέγχου, πατήστε "Εστίαση" και μετά πατήστε "Προσωπικό". Όταν είναι ενεργοποιημένη, θα δείτε το εικονίδιο Προσωπικό κάτω από το ρολόι σας στην οθόνη κλειδώματος. Μπορείτε να αποκτήσετε γρήγορα πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου εστίασης πατώντας παρατεταμένα αυτό το εικονίδιο. Όπως θα δείτε παρακάτω, υπάρχουν περισσότερες επιλογές εάν τις θέλετε: 


Προσαρμογή

Ας ξεκινήσουμε με τον αυτοματισμό. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτόματα το "Προσωπικό" προφίλ εστίασης, οπότε δεν χρειάζεται ποτέ να το ενεργοποιήσετε μόνοι σας. Αρχικά, πατήστε το πλαίσιο ρυθμίσεων στην ενότητα "Αυτόματη ενεργοποίηση" και, στη συνέχεια, επιλέτε εάν θέλετε να ενεργοποιηθεί η εστίαση σε μια συγκεκριμένη "Ώρα", "Τοποθεσία" ή με μια "Εφαρμογή". Τώρα, επιλέξτε τα στοιχεία ελέγχου στην οθόνη για τη δική σας επιλογή και μετά πατήστε "Τέλος".

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε "Έξυπνη ενεργοποίηση", η οποία παίρνει αυτά τα στοιχεία ελέγχου στα χέρια της - δεν απαιτούνται χειροκίνητες ρυθμίσεις.

Τέλος, στρέψτε την προσοχή σας στο "Επιλογές". Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε εάν η "Προσωπική" εστίαση μειώνει την οθόνη κλειδώματος, εάν οι ειδοποιήσεις που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα εγκεκριμένων σας αποστέλλονται σιωπηλά στο Κέντρο Ειδοποιήσεων στην ενότητα "Καθυστέρηση παράδοσης" και αν θα αποκρύψετε ή όχι τα σήματα ειδοποιήσεων με "Απόκρυψη σημάτων ειδοποίησης".


Σημείωση: Το iOS 15 της Apple βρίσκεται σε εξέλιξη beta. Μια δημόσια έκδοση beta θα είναι διαθέσιμη τον Ιούλιο, ενώ η τελική κυκλοφορία δεν αναμένεται μέχρι  το φθινόπωρο του 2021. Οτιδήποτε εμφανίζεται σε αυτόν τον οδηγό ενδέχεται να αλλάξει ή να καταργηθεί κατά τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !