Δεν αποτελεί έκπληξη, πως η Apple προετοιμάζει το έδαφος για να ξεκινήσει την παραγωγή του iPhone 13 χάρη στους διάφορους προμηθευτές της. Σύμφωνα με την Digitimes , η ομάδα άρχισε να λαμβάνει τα απαραίτητα πρώτα στοιχεία. 

Η Cyntec είναι ένας από τους προμηθευτές που επισημαίνονται στις πληροφοριες. Η ομάδα αναμένει να έχει αύξηση της ζήτησης για τα εξαρτήματά της φέτος, επειδή η Apple σχεδιάζει να προσφέρει 5G με κύματα χιλιοστών σε αρκετές χώρες . Μέχρι σήμερα, μόνο τα iPhone 12 που πωλούνται στις ΗΠΑ μπορούν να το εκμεταλλευτούν αυτό.

Η παραγωγή των νέων iPhone πραγματοποιείται πάντα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ξεκινά στο τέλος Ιουνίου ή τον Ιούλιο ανάλογα με το έτος. Η Apple ζητά από τους συνεργάτες της να παράγουν εκατομμύρια αντίγραφα, ώστε όλα να είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο. Είναι κατά τον ένατο μήνα του έτους που η Apple παρουσιάζει και εμπορεύεται τα νέα τηλέφωνά της.

Υπήρξε μια εξαίρεση και ήταν το 2020 με το iPhone 12. Ο Covid-19 ανάγκασε την Apple και τους συνεργάτες της να επανεξετάσουν το πρόγραμμα παραγωγής και κυκλοφορίας. Έτσι, μόλις το τελευταίο τρίμηνο του έτους αγοράστηκαν τα τηλέφωνα. Η κατάσταση θα επανέλθει στο φυσιολογικό φέτος με την παρουσίαση και κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο για τα iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max.