Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα AirTags με παλαιότερα iPhone, iPad και ακόμη και Mac, αλλά δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τα AirTags με ένα παλαιότερο iPhone, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα AirTags ακόμα κι αν δεν έχετε ενημερώσει το iPhone σας για λίγο, ή έχετε ένα iPhone SE δεύτερης γενιάς που δεν διαθέτει τσιπ U1.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ της χρήσης των AirTags με παλαιότερα iPhone και των νεότερων iPhone (με το U1 chip) είναι ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Εύρεση ακριβείας εάν το τηλέφωνό σας δεν διαθέτει το chip U1. Χωρίς το τσιπ U1, το τηλέφωνό σας επίσης δεν μπορεί να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να βρουν τα χαμένα AirTags τους εάν τυχαίνει να βρεθείτε σε κοντινή απόσταση από ένα χαμένο AirTag.

Μπορείτε ακόμα να ελέγξετε ένα χαμένο AirTag για ένα μήνυμα εάν το παλαιότερο iPhone σας διαθέτει NFC, αλλά το τηλέφωνό σας δεν θα αισθανθεί αυτόματα ένα χαμένο AirTag και θα κάνει ping στην Apple με την τοποθεσία του εάν δεν έχετε το τσιπ M1.

Πώς να ρυθμίσετε AirTags με παλαιότερα iPhone

Μπορείτε να ρυθμίσετε ένα AirTag με παλαιότερο iPhone, αλλά υπάρχουν ορισμένα όρια. Το iPhone σας πρέπει να εκτελεί iOS 14.5 ή νεότερο, Πρέπει να ενεργοποιήσετε το Bluetooth και πρέπει να ενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας . Εάν διαθέτετε iPad που εκτελεί iPadOS 14.5 ή μεταγενέστερη έκδοση και πληροί τις άλλες απαιτήσεις, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το iPad για να ρυθμίσετε τα AirTags.

Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τα AirTags με παλαιότερο iPhone:

  1. Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας έχει την Εύρεση μου , Bluetooth και υπηρεσίες τοποθεσίας ενεργοποιημένα.

  2. Αφαιρέστε το περιτύλιγμα από το AirTag και τραβήξτε έξω τη γλωττίδα για να ενεργοποιήσετε την μπαταρία.

    Το AirTag θα αναπαράγει έναν ήχο εάν είναι έτοιμο για ρύθμιση. Εάν δεν ακούτε ήχο, βεβαιωθείτε ότι η ετικέτα της μπαταρίας έχει αφαιρεθεί πλήρως.

  3. Κρατήστε το AirTag κοντά στο iPhone ή το iPad σας.

    Βλέπετε ένα μήνυμα ότι εντοπίστηκαν περισσότερα από ένα AirTag; Απομακρύνετε τα άλλα AirTags από το τηλέφωνό σας, ώστε μόνο ένα να είναι κοντά στο τηλέφωνό σας κάθε φορά.

  4. Πατήστε Σύνδεση .

  5. Επιλέξτε ένα όνομα στοιχείου από την παρεχόμενη λίστα ή επιλέξτε Προσαρμοσμένο όνομα εάν δεν βλέπετε ένα όνομα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

  6. Πατήστε Συνέχεια

  7. Πατήστε Συνέχεια ξανά για να καταχωρήσετε το AirTag στο Apple ID σας.

    Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης και μετά πατήστε Τέλος 

    8.Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία εάν έχετε επιπλέον άλλα AirTags. 

Πώς να χρησιμοποιήσετε AirTags με παλαιότερα τηλέφωνα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα AirTags με το παλαιότερο iPhone σας μέσω της εφαρμογής Εύρεση μου, όπως και τα νεότερα iPhone, με την εξαίρεση ότι η δυνατότητα ακριβείας της εύρεσης θα είναι κλειδωμένη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παλαιότερο iPhone σας για να βάλετε ένα AirTag σε λειτουργία Lost, να δείτε την τοποθεσία μιας χαμένης συσκευής AirTag σε έναν χάρτη και να μετονομάσετε τα AirTags.

Ίσως θελήσετε να δώσετε έναν αριθμό τηλεφώνου και ένα μήνυμα όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία χαμένων για τα AirTags σας, καθώς δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Finding ακριβείας για να εντοπίσετε τα AirTags σας μόλις φτάσετε στην τοποθεσία τους.

Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε τα AirTags με παλαιότερο iPhone:

  1. Ανοίξτε την Εύρεση μου εφαρμογή στο iPhone σας.

  2. Πατήστε αντικείμενα .

  3. Πατήστε το στοιχείο που λείπει στον χάρτη για περισσότερες πληροφορίες.

  4. Πατήστε Οδηγίες και μετά μεταβείτε στην τοποθεσία που αναφέρεται στον χάρτη. 

  5. Μόλις φτάσετε στην τελευταία γνωστή τοποθεσία, ανοίξτε το Εύρεση και πατήστε στοιχείο που λείπει ξανά το στον χάρτη.

  6. Πατήστε Αναπαραγωγή ήχου .

  7. Εάν το AirTag βρίσκεται εντός εμβέλειας Bluetooth, θα παίξει ένας τόνος.

  8. Εάν το AirTag δεν παίζει τον τόνο, αλλάξτε τη θέση σας ενώ παραμένετε κοντά στην τελευταία γνωστή τοποθεσία του AirTag και πατήστε Αναπαραγωγή ήχου ξανά . Μπορείτε επίσης να πατήσετε Διακοπή ήχου εάν βρείτε το στοιχείο ενώ ο ήχος είναι ακόμα ενεργός. 

Συχνές ερωτήσεις
  • Ποια τηλέφωνα είναι συμβατά με το AirTag;

    Το AirTag λειτουργεί με iPhone με iOS 14.5 και μεταγενέστερη έκδοση, αλλά η λειτουργία Finding Precision λειτουργεί μόνο με επιλεγμένα μοντέλα: iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max. Τα τηλέφωνα Android δεν υποστηρίζουν τη ρύθμιση και παρακολούθηση του AirTag, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή σάρωσης Bluetooth για να διαβάσετε και να βρείτε χαμένα AirTags σε μια συσκευή Android .

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα AirTag για να βρείτε ένα iPhone;

    Σίγουρα, εάν επιλέξατε να μην ενεργοποιήσετε το Find My iPhone , είναι πιθανό να βρείτε ένα AirTag που έχει αντιστοιχιστεί και συνδεδεμένο στο τηλέφωνό σας. Αρχικά, προσπαθήστε να εντοπίσετε το AirTag από το χάρτη Εύρεση της εφαρμογής μου ή πατήστε Αναπαραγωγή ήχου . Εάν δεν το βλέπετε ή δεν το ακούτε, τοποθετήστε το AirTag σε κατάσταση χαμένης λειτουργίας . σύρετε προς τα πάνω στο AirTag και επιλέξτε Λειτουργία χαμένου > Συνέχεια > εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου ή το email σας> και πατήστε Ενεργοποίηση.


Τι πρέπει να γνωρίζετε

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirTags με παλιά iPhone, αλλά δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα ακριβείας εύρεσης.
  • Για να βρείτε τα AirTags σας σε ένα παλαιότερο iPhone, ανοίξτε το Find My , πατήστε Items , πατήστε το χαμένο στοιχείο και μεταβείτε στην τοποθεσία που αναφέρεται στον χάρτη.
  • Όταν βρίσκεστε στην τελευταία γνωστή τοποθεσία του χαμένου αντικειμένου, πατήστε το χαμένο στοιχείο στο Εύρεση και πατήστε Αναπαραγωγή ήχου για να ακούσετε τον τόνο AirTag.