Η Apple δηλώνει σε ένα έγγραφο ότι το iPhone 12 μπορεί να επαναφορτίσει την εξωτερική μπαταρία του MagSafe όταν τοποθετείται στο πίσω μέρος της συσκευής. Απλώς συνδέστε το iPhone σε τροφοδοτικό και το τηλέφωνο θα φορτιστεί, ακριβώς όπως και θα φορτίσει την εξωτερική μπαταρία MagSafe. Όταν φορτίζετε ταυτόχρονα το iPhone και την τράπεζα τροφοδοσίας MagSafe, το iPhone θα φορτίζεται στο 80% ή περισσότερο πριν ξεκινήσει η φόρτιση της τράπεζας τροφοδοσίας MagSafe.

Οι πρώτες φήμες σχετικά με την ασύρματη φόρτιση έρχονται από το iPhone 11. Λέγεται ότι η Apple εγκατέλειψε το έργο την τελευταία στιγμή λόγω διαφόρων προβλημάτων . Η φήμη επανεμφανίστηκαν πριν από την κυκλοφορία του iPhone 12, αλλά κατέστησε σαφές ότι η Apple πρόκειται να απενεργοποιήσει εθελοντικά το σύστημα από άποψη λογισμικού. Αυτό ισχύει στην πραγματικότητα, γνωρίζοντας ότι το iOS 14.7 (το οποίο είναι απαραίτητο για τη χρήση της εξωτερικής μπαταρίας MagSafe) ξεκλειδώνει τη λειτουργικότητα.

Προς το παρόν, η Apple δεν τα καταφέρνει όσο η Samsung, η Huawei και άλλοι κατασκευαστές που επιτρέπουν τη φόρτιση πολλών προϊόντων. Οι χρήστες θα ήθελαν να τοποθετήσουν τα AirPods τους στο πίσω μέρος του iPhone για να φορτίσουν τα ακουστικά από το τηλέφωνο. Αλλά αυτό δεν είναι δυνατό όπως είναι. Ποιος ξέρει, ίσως η Apple θα παρουσιάσει μια άλλη ενημέρωση στο μέλλον που θα ξεκλειδώσει περισσότερη υποστήριξη για αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Ή θα πρέπει να περιμένουμε το iPhone 13.