Cloud gaming από το Facebook σε iOS μέσω μιας εφαρμογής ιστού

Γιατί το Facebook παρακάμπτει το App Store με τα παιχνίδια του αντί να προσφέρει τα πάντα σε μία εφαρμογή; Επειδή η Apple απλά δεν επιτρέπει τέτοια συμπεριφορά. Η Apple πιστεύει ότι κάθε παιχνίδι, ακόμη και αν είναι cloud gaming, θα πρέπει να έχει τη δική του εφαρμογή στο App Store. Η Microsoft έχει ήδη επικρίνει αυτό το σύστημα , πιστεύοντας ότι αυτό δεν έχει νόημα. Το Facebook συμφωνεί στο θέμα.

Η λύση είναι να περάσετε από μια εφαρμογή ιστού μέσω του Safari. Η Apple δεν μπορεί να εμποδίσει τίποτα εδώ, οπότε οι ομάδες έχουν περισσότερη ελευθερία. Δυστυχώς για τους χρήστες, η εμπειρία δεν είναι τόσο καλή όσο θα ήταν με μια εγγενής εφαρμογή αλλά είναι καλύτερο από το τίποτα.

«Καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα με άλλους: οι εφαρμογές ιστού είναι η μόνη επιλογή για την παράδοση cloud gaming στο iOS αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Vivek Sharma, αντιπρόεδρος παιχνιδιών στο Facebook, στο The Verge . «Όπως έχουν επισημάνει πολλοί, η πολιτική της Apple να επιτρέπει παιχνίδια μέσω του cloud στο App Store δεν κάνει τίποτα. Η απαίτηση της Apple ότι κάθε παιχνίδι μέσω του cloud θα πρέπει να έχει τη δική του σελίδα, να βαθμολογείται και να εμφανίζεται στις λίστες αναζήτησης ξεπερνά τον σκοπό του gaming cloud. Αυτά τα εμπόδια δεν επιτρέπουν στους παίκτες από την ανακάλυψη νέων παιχνιδιών, παίζοντας σε πολλές συσκευές, και αμέσως την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας παιχνίδια στη μητρική iOS εφαρμογές, ακόμη και για εκείνους που δεν χρησιμοποιούν τις πιο πρόσφατες και πιο ακριβές συσκευές. " .

Τα παιχνίδια Facebook στο cloud gaming είναι προς το παρόν διαθέσιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε μέρη του Καναδά και του Μεξικού, ενώ τα παιχνίδια HTML5 είναι διαθέσιμα και αλλού. Τα παιχνίδια μέσω του cloud φτάνουν σταδιακά σε περισσότερες περιοχές. Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη μέσω του fb.gg/play