Πρόσφατα, οι χρήστες με ένα HomePod και το λογισμικό HomePod 15 beta ανέφεραν ότι το ηχείο τους είναι πολύ ζεστό, ειδικά στην κορυφή. Ακόμη πιο πρόσφατα, οι χρήστες έχουν δει τα HomePods τους να γίνονται τούβλα . Το περίβλημα δεν λειτουργούσε πλέον όλη τη νύχτα, χωρίς προφανή λόγο. Ορισμένες μαρτυρίες δείχνουν ότι το πρόβλημα επηρέασε επίσης χρήστες που δεν είχαν εγκαταστήσει την έκδοση beta και εξακολουθούν να διαθέτουν την έκδοση 14 του λογισμικού.

Ως υπενθύμιση, η Apple διατηρεί το λογισμικό HomePod 15 beta για μέλη του προγράμματος AppleSeed. Οι προγραμματιστές και οι δημόσιοι δοκιμαστές δεν μπορούν να επωφεληθούν από αυτό, σε αντίθεση με τα iOS 15, macOS Monterey, tvOS 15 και watchOS 8 για τα οποία έχουν πρόσβαση σε betas.

Η τελική έκδοση του HomePod Software 15 θα φτάσει λογικά το φθινόπωρο. Η Apple έχει ήδη πει ότι τα iOS 15, macOS Monterey, tvOS 15 και watchOS 8 θα είναι διαθέσιμα περίπου τοτε, χωρίς μια πιο συγκεκριμένη ημερομηνία. Αλλά με βάση τα προηγούμενα χρόνια, θα είναι για τον Σεπτέμβριο. Η εξαίρεση θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στο macOS Monterey με διαθεσιμότητα για λίγο αργότερα.