Τα στοιχεία των πωλήσεων των υπολογιστών για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 έχουν κυκλοφορήσει από την εταιρεία IDC και δείχνουν ότι ο Mac έχει σημειώσει πρόοδο. Αυτό ισχύει επίσης για την αγορά των υπολογιστών γενικά.

Η Apple ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος πωλητής υπολογιστών, πουλώντας 6.156 εκατομμύρια Mac το δεύτερο τρίμηνο του 2021, από 5,63 εκατομμύρια πέρυσι την ίδια περίοδο. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 9,4% σε διάστημα ενός έτους. Ωστόσο, το μερίδιο αγοράς της Apple μειώθηκε από 7,6% σε 7,4%. Αυτό εξηγείται από τους κατασκευαστές υπολογιστών που έχουν σημειώσει καλύτερη πρόοδο και κατάφεραν να πάρουν ένα μερίδιο αγοράς.  

Ο πρώτος πωλητής υπολογιστών ήταν η Lenovo με 20,01 εκατομμύρια αντίτυπα, αύξηση 14,9% σε ετήσια βάση. Το μερίδιο αγοράς του είναι 23,9%. Η HP είναι δεύτερη με 18,6 εκατομμύρια πωλήσεις, αύξηση 2,7%. Η Dell κλείνει το βάθρο με 13,98 εκατομμύρια πωλήσεις, αύξηση 16,4%. Η Apple λοιπόν έρχεται στην τέταρτη θέση, συνδεδεμένη με την Acer και τις 6,09 εκατομμύρια πωλήσεις της, αύξηση 20,9%.

Υπήρχαν συνολικά 83,61 εκατομμύρια υπολογιστές που πωλήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 13,2% από έτος σε έτος.

«Η αγορά υπολογιστών συνέχισε να προσελκύει μεγάλες επενδύσεις από την πλευρά της προσφοράς, συμπεριλαμβανομένης της εισόδου νέων κατασκευαστών, καθώς και πρόσθετων δαπανών από τρίτους», λέει η IDC. "Και ενώ οι κορυφαίοι 5 κατασκευαστές συνεχίζουν να αυξάνουν τον όγκο, οι μικρότεροι προμηθευτές βοήθησαν στην ανάπτυξη με την παροχή μοναδικών χαρακτηριστικών ή εξειδικευμένων σχεδίων.