Η Apple και η LG συζητούσαν πριν από λίγες εβδομάδες για να πουλήσουν τα προϊόντα του πρώτου, όπως το iPhone, στα καταστήματα του δεύτερου στη Νότια Κορέα. Ωστόσο, σύμφωνα με την SME Daily , αυτή η συνεργασία είναι σε αναμονή μέχρι νεωτέρας.


Έχει προκύψει μια ολόκληρη διαμάχη μεταξύ των μικρών και μεσαίων κορεάτικων εμπόρων, καθώς και μεταξύ των καταναλωτών. Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία εκεί με τον φόβο ότι οι υπάλληλοι του καταστήματος της LG ενδέχεται να μην εκπαιδεύονται πλέον για την πώληση των προϊόντων της Apple. Αυτά τα προϊόντα θα μπορούσαν ενδεχομένως να πωληθούν απευθείας από το προσωπικό της Apple, εξ ου και ο φόβος.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας. Λέει ότι θέλει ανταγωνισμό και ανησυχεί ότι η συγχώνευση Apple-LG δεν είναι θετική επειδή είναι δύο ισχυρές ομάδες. Μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να βλάψει τους μικρούς εμπόρους. Σε αυτό προστίθεται ένας άλλος παίκτης που ειναι η Samsung. Ο κορεατικός όμιλος, όπως και η LG, ανησυχεί για μια τέτοια συμφωνία, διότι θα μπορούσε να απειλήσει την πρώτη θέση της στην Κορέα.

Θα μπορούσε ίσως η Apple και η LG να επανέρχονται στη συζήτηση για τις πωλήσεις προϊόντων στο μέλλον. Αλλά ως έχει η κατάσταση, το έργο αυτό αναστέλλεται. Όσον αφορά την LG, ο όμιλος έχει ήδη ανακοινώσει ότι εγκαταλείπει εντελώς την αγορά smartphone. Ως εκ τούτου, θα έχει χώρο στα 400 καταστήματά της, εξ ου και η επιθυμία να συνεργαστεί με την Apple για την πώληση iPhone και άλλων προϊόντων.