Τον Ιούνιο, ο ερευνητής ασφαλείας Carl Shou βρήκε μια μέθοδο για να απενεργοποιήσει εντελώς το Wi-Fi σε ένα iPhone. Ένα τηλέφωνο Apple αρκεί μόνο να συνδεθεί σε ένα δίκτυο με το όνομα% p% s% s% s% s% n. Από αυτή τη στιγμή, το ασύρματο μέρος του απενεργοποιείται εντελώς. Πιο πρόσφατα, ο Carl Shou ανακάλυψε ότι το ίδιο πρόβλημα προκύπτει όταν το όνομα δικτύου είναι% secretclub% power.

Η Apple δεν είχε κοινοποιήσει τίποτα μέχρι τώρα. Ωστόσο, η έκδοση beta του iOS 14.7, διαθέσιμη από χθες το βράδυ , όπου διορθώνει αυτό το σφάλμα του Wi-Fi στο iPhone. Όπως σημειώνει ο YouTuber Aaron Zollo, η σύνδεση σε ένα δίκτυο με το όνομα% p% s% s% s% s% n λειτουργεί με αυτήν την έκδοση και είναι δυνατή η περιήγηση στο Διαδίκτυο μέσω Wi-Fi χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Η Apple δεν έχει ακόμη πει πότε θα είναι διαθέσιμη η τελική έκδοση του iOS 14.7. Αλλά όλα δείχνουν ότι θα είναι πολύ σύντομα. Οι εκδόσεις beta κυκλοφορούν μια εβδομάδα εκτός, κάτι που συνήθως αποτελεί ένδειξη μιας επερχόμενης κυκλοφορίας.

Αυτή είναι μια ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι οι χρήστες με ένα jailbroken iPhone μπορούν ήδη να διορθώσουν το σφάλμα εδώ και μερες, όπως έχουμε πει σε αυτό το άρθρο .