Πώς να ελέγξετε εάν το iPhone σας έχει μολυνθεί με Pegasus Spyware

0


Το spyware Pegasus έχει γίνει πρωτοσέλιδα τις τελευταίες ημέρες. Το εργαλείο που αναπτύχθηκε από την ισραηλινή ιδιωτική εταιρεία NSO κατηγορείται για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων χιλιάδων δημοσιογράφων, ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτικών. Αν και πολύ απίθανο, η Διεθνής Αμνηστία έχει αναπτύξει ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να ελέγξετε αν το σας iPhone έχει μολυνθεί με το spyware Pegasus. 

Σύμφωνα με τις αναφορές που κυκλοφόρησαν χθες, το λογισμικό spyware της Pegasus το έφτιαξε μέσα στα iPhone των θυμάτων από το iMessage zero-click exploit , το οποίο θεωρήθηκε ότι έχει διορθωθεί. Μετά από αυτούς τους ισχυρισμούς, ο επικεφαλής ασφάλειας της Apple, Ιβάν Κρίστιτς, δήλωσε ότι η εκμετάλλευση δεν αποτελεί απειλή «για τα περισσότερα κινητά».

Αν και είναι πολύ απίθανο να εγκατασταθεί το spyware Pegasus στο iPhone σας, η Διεθνής Αμνηστία έχει αναπτύξει ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να ελέγχετε για το λογισμικό υποκλοπής.

Η εργαλειοθήκη, γνωστή ως Κιτ εργαλείων επαλήθευσης για κινητά , δεν είναι λογισμικό που μπορείτε να εγκαταστήσετε στο iPhone σας και να ελέγξετε για λογισμικό υποκλοπής spyware. Λειτουργεί μέσω του εργαλείου γραμμής εντολών στον φορητό υπολογιστή σας και απαιτεί το iPhone σας να συνδεθεί μέσω του καλωδίου. Η TechCrunch κατάφερε να λειτουργήσει το κιτ εργαλείων στο iPhone τους (μέσω του εργαλείου γραμμής εντολών).

«Το MVT θα σας επιτρέψει να λάβετε ένα ολόκληρο αντίγραφο ασφαλείας του iPhone (ή μια πλήρη απόρριψη συστήματος εάν κάνετε jailbreak το τηλέφωνό σας) και να τροφοδοτήσετε τυχόν δείκτες συμβιβασμού (IOC) που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνται από την NSO για την παράδοση του Pegasus, όπως ονόματα τομέα που χρησιμοποιούνται σε NSO υποδομή που μπορεί να σταλεί με μήνυμα κειμένου ή email. Εάν έχετε κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείας iPhone, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το MVT για να αποκρυπτογραφήσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα εντελώς νέο αντίγραφο. "

Η εργαλειοθήκη λειτουργεί ελέγχοντας το αντίγραφο ασφαλείας του iPhone σας. Τροφοδοτεί τα IOC της Αμνηστίας στο αντίγραφο ασφαλείας του iPhone και ελέγχει εάν υπάρχουν ίχνη του spyware σε αυτό. Επιπλέον, εάν το iPhone σας είναι σπασμένο, μπορείτε να προσθέσετε ολόκληρο το σύστημα αρχείων στο εργαλείο και θα παρέχει καλύτερα (και ακριβή) αποτελέσματα.

Υπήρξε κάποια λανθασμένη αναφορά σχετικά με την εργαλειοθήκη. Το εργαλείο λέγεται ότι λειτουργεί καλύτερα στο iPhone, το οποίο οδήγησε πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν ότι τα iPhone είναι πιο ευάλωτα στο spyware σε σύγκριση με τα τηλέφωνα Android. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι η Αμνηστία εστίασε τις προσπάθειές της σε iPhone και επειδή τα iPhone παρέχουν ένα καλύτερο (και ασφαλές) σύστημα σε σύγκριση με το Android, η εργαλειοθήκη διευκολύνει τον εντοπισμό όταν ένα τηλέφωνο έχει παραβιαστεί.

Η εργαλειοθήκη λειτουργεί και σε Android επίσης, αλλά μπορεί να μην παρέχει 100% ακριβή αποτελέσματα.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !