Το M1 υψώνεται πάνω από το σώμα των επεξεργαστών κινητής τηλεφωνίας. Το τσιπ Apple Silicon είναι τόσο αποδοτικό που ήδη "τροφοδοτεί" το MacBook Air , το Mac mini και τη νέα πολύχρωμη γκάμα iMac Το νέο iPad Pro είχε επίσης αυτό το δικαίωμα, και μέσα σε 2 χρόνια, όλοι οι υπολογιστές Mac θα είναι εξοπλισμένοι με έναν από τους διαδόχους αυτού του τσιπ. Τα πρώτα σημεία αναφοράς δείχνουν το λόγο κατανάλωσης ενέργειας / ενέργειας πολύ υψηλότερο από τους επεξεργαστές ανταγωνιστές, είτε είναι CISC της Intel είτε SoCs της Qualcomm (Snapdragon).

Ο Stung, Qualcomm πρόκειται να αντιδράσει. Ο Cristiano Amon, Διευθύνων Σύμβουλος της Qualcomm, δήλωσε στο Reuters ότι σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο: «Πρέπει να έχουμε την καλύτερη απόδοση για μια συσκευή με μπαταρία» δήλωσε ο , Amon. "Εάν η ARM, με την οποία έχουμε σχέση εδώ και χρόνια, τελικά αναπτύξει έναν επεξεργαστή που είναι καλύτερος από αυτό που μπορούμε να οικοδομήσουμε μόνοι μας, τότε έχουμε ακόμα την επιλογή αδειοδότησης ARM .

Η Amon πιστεύει, ωστόσο, ότι η Qualcomm θα πρέπει σίγουρα να παράγει το δικό της τσιπ (επομένως εκτός της αρχιτεκτονικής ARM) για να ανταγωνιστεί το Apple Silicon. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Qualcomm θα βασίστηκε στις δεξιότητες της Nuvia , μιας εταιρείας σχεδιασμού τσιπ που η Qualcomm αγόρασε νωρίτερα φέτος για 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Νουβιά μηπως σημαίνει τίποτα για σένα; Αυτό είναι φυσιολογικό αφού αυτή η αμερικανική εκκίνηση δημιουργήθηκε από τον Gerard Williams III, τον πρώην μηχανικό της ομάδας επεξεργαστών της Apple. Η εταιρεία του Cupertino κατηγορεί επίσης τον πρώην υπάλληλό της για κλοπή πατενταρισμένων τεχνολογιών και για λαθραίο υπάλληλο ενώ εργαζόταν ακόμη για την εταιρεία!