Το άνοιγμα του iOS δεν πρέπει να σημαίνει εξασθένιση της ασφάλειας

Αρκετές χώρες ή περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών , έχουν διερευνήσει την Apple και τις δυνητικά αντιανταγωνιστικές πρακτικές της με το App Store όπως και το γεγονός ότι η Apple αναγκάζει τους χρήστες να εγκαταστήσουν εφαρμογές από το App Store της και δεν επιτρέπει τη χρήση διαφορετικής μεθόδου πληρωμής εκτός από τη δική της. Η Apple λέει ότι τα κάνει όλα αυτά για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ασφάλεια για τους χρήστες της. Αλλά για τη Margrethe Vestager, αυτή η επιλογη δεν είναι καλή.

«Πιστεύω ότι η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας για όλους» δήλωσε , ο Επίτροπος της ΕΕ στο Reuters . "Το σημαντικό πράγμα εδώ είναι, φυσικά, ότι αυτό δεν αποτελεί ασπίδα ενάντια στον ανταγωνισμό, γιατί πιστεύω ότι οι πελάτες δεν θα ξεχάσουν την ασφάλεια ή το απόρρητο εάν χρησιμοποιούν άλλο κατάστημα." App Store] » , πρόσθεσε. Σύμφωνα με αυτήν, μπορεί να βρεθεί μια λύση για το άνοιγμα του iOS χωρίς να εξασθενεί η ασφάλεια.

Η Margrethe Vestager δηλώνει επίσης ότι η λειτουργία κατά της παρακολούθησης έχει τεθεί σε εφαρμογή, καθώς το iOS 14.5 είναι σε καλό δρόμο, επειδή δίνει στον χρήστη μια επιλογή:

Όπως είπα, στην πραγματικότητα πιστεύω πολλές φορές, είναι καλό όταν οι πάροχοι μας προσφέρουν την υπηρεσία όπου μπορούμε εύκολα να ορίσουμε τις προτιμήσεις μας αν θέλουμε να παρακολουθούμε εκτός της χρήσης μιας εφαρμογής. Ή όχι, αρκεί να είναι το ίδιο για Ολοι. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι αυτό δεν ισχύει για την Apple.

Η Apple προσφέρει την επιλογή στον χρήστη εδώ, ο οποίος μπορεί να αποδεχτεί ή να απορρίψει την παρακολούθηση. Για τη λήψη εφαρμογών, αυτή η επιλογή δεν υπάρχει αφού για αυτό είναι το App Store και πουθενά αλλού.