Το Conversation Boost είναι μια δυνατότητα που σχετίζεται με το iOS 15 που χρησιμοποιεί τα μικρόφωνα των AirPods Pro για να εστιάσει στη φωνή του ατόμου που μιλάει και έτσι να αυξήσει την ένταση της φωνής για να αποκρύψει τον θόρυβο του περιβάλλοντος. Αυτό μπορεί να είναι βολικό για τα άτομα που βρίσκονται σε θορυβώδεις περιοχές όταν καλούν κάποιον. 

Το πρώτο firmware beta, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας στις 21 Ιουλίου , ήταν μια ευκαιρία να καλωσορίσουμε τον χωρικό ήχο σε επίπεδο κλήσης με FaceTime και μείωση θορύβου περιβάλλοντος. Περιμέναμε επίσης τοτε να έχουμε Conversation Boost, αλλά αυτό συμβαίνει σήμερα με τη δεύτερη έκδοση υλικολογισμικού για το AirPods Pro.

Η Apple προσφέρει τώρα το δεύτερο υλικολογισμικό για λήψη. Ωστόσο, αυτό είναι μια σταδιακή διάθεση, οπότε μερικοί άνθρωποι πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους. Για υπενθύμιση, τα betas για το AirPods Pro προορίζονται για τους προγραμματιστές. Πρέπει να εγκαταστήσουν ένα προφίλ στο iPhone τους, έτσι ώστε τα ακουστικά να αλλάζουν κανάλια και να μπορούν να παραλάβουν τις προεκδόσεις. Η Apple δεν λέει προς το παρόν αν θα υπάρξουν δημόσια betas στο μέλλον. Η Apple δεν λέει επίσης ότι ο χωρικός ήχος στο FaceTime και το Conversation Boost θα οριστικοποιηθεί για όλους τους χρήστες.