«Η Apple ζητά από όλους όσους έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο και είναι σε θέση να εμβολιαστούν να το κάνουν το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η ομάδα σε υπόμνημα που μεταδόθηκε από το Bloomberg . Ο αντιπρόεδρος των προσπαθειών υγείας της Apple, Sumbul Desai και η αντιπρόεδρος ακινήτων Kristina Raspe, φιλοξενούν επίσης συνέδρια για να ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν.

Ο ιστότοπος των υπαλλήλων της Apple καλύπτει μια ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής δέλτα. Η σελίδα εξηγεί πώς το εμβόλιο βοηθά στον περιορισμό της εξάπλωσής του. Μπορούμε επίσης να διαβάσουμε το πράσινο φως από τον FDA για το εμβόλιο από το Pfizen και το BioNTech. «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στον παγκόσμιο αγώνα κατά του Covid-19», γράφει η Apple.

Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει κουπόνια εμβολιασμού στους εργαζομένους και τα εξαρτώμενα από αυτούς ως μέρος μιας συνεργασίας με την αλυσίδα φαρμακείων Walgreens στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προσφέρει επίσης επιτόπιους εμβολιασμούς σε γραφεία στη Silicon Valley και στο inστιν.

Παρά τη νέα εκστρατεία εμβολιασμού, η Apple εξακολουθεί να μην υποχρεώνει το εμβόλιο στους υπαλλήλους της. Ο κατασκευαστής των iPhone έχει διαφορετική πολιτική από άλλες τεχνολογικές ομάδες που απαιτούν εμβολιασμό (όπως η Google). Η Apple ανέφερε την ιδιωτικότητα των εργαζομένων ως λόγο για τον οποίο δεν απαιτείται εμβολιασμός.