Αυξήστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch (tips)

0


Αν θέλετε να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch και να το κάνετε να διαρκέσει όλη την ημέρα ή και περισσότερο, τότε αυτές οι συμβουλές βελτίωσης της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του Apple Watch είναι μόνο για εσάς.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch υποτίθεται ότι θα διαρκέσει όλη την ημέρα και για πολλούς ανθρώπους που έχουν ελαφριά έως μεσαία χρήση είναι στην πραγματικότητα η αλήθεια. Ωστόσο, αν είστε "βαρύς"  χρήστης όπως εγώ, τότε ξέρετε ότι μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε το Apple Watch να διαρκέσει μια ολόκληρη μέρα, πόσο μάλλον να διαρκέσει περισσότερο από μία ημέρα.

Αυτές οι συμβουλές είναι χρήσιμες για όλα τα μοντέλα του Apple Watch, οπότε δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε παλαιότερο μοντέλο όπως το Apple Watch Series 2, Series 3 ή Series 4 - ή εάν είστε κάτοχος ενός πιο πρόσφατου μοντέλου όπως το Apple Watch Series 5, Apple Watch Series 6 και Apple Watch SE, αυτές οι συμβουλές σίγουρα θα σας βοηθήσουν.

Μάθετε για τη μπαταρία του Apple Watch (Συχνές ερωτήσεις)

Εδώ είναι μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη μπαταρία του Apple Watch.

Πόσο διαρκεί η μπαταρία του Apple Watch;

Η Apple ισχυρίζεται ότι η μπαταρία του Apple Watch διαρκεί έως και 18 ώρες με μία μόνο φόρτιση. Αυτό αντιπροσωπεύει τη μέση χρήση από τον χρήστη. Στον ιστότοπό της η Apple αναφέρει λεπτομερώς τι μπορούν να περιμένουν οι χρήστες για να κάνουν στη συσκευή τους και να έχουν ακόμα 18 ώρες μπαταρίας.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας όλη την ημέρα βασίζεται σε 18 ώρες με την ακόλουθη χρήση: 90 χρόνοι έλεγχοι, 90 ειδοποιήσεις, 45 λεπτά χρήσης εφαρμογών και 60 λεπτά προπόνηση με αναπαραγωγή μουσικής από το Apple Watch μέσω Bluetooth, σε διάστημα 18 ωρών.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη φόρτιση του Apple Watch;

Το ρολόι της Apple χρειάζεται συνολικά 1,5 ώρες για να φτάσει από 0% έως 80% φόρτιση. Για να φορτιστεί πλήρως το Apple Watch και να φτάσει στο 0% έως 100%, χρειάζονται περίπου 2,5 ώρες. Χρειάζεται λοιπόν 1 ώρα επιπλέον για να φορτιστεί το Apple Watch από 80% έως 100%.

Αυτοί οι αριθμοί βασίζονται στο μαγνητικό καλώδιο φόρτισης του Apple Watch που περιλαμβάνεται στο κουτί και σε έναν προσαρμογέα τροφοδοσίας USB 5W. Εάν χρησιμοποιείτε καλώδιο τρίτου κατασκευαστή, τότε οι χρόνοι φόρτισης ενδέχεται να διαφέρουν.

Πώς να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας του Apple Watch;

Εάν αντιμετωπίζετε κακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο iPhone σας σε σύγκριση με τα εκτιμώμενα στατιστικά διάρκειας ζωής της μπαταρίας που δίνονται παραπάνω και το Apple Watch σας είναι ενός ή περισσοτέρων ετών, θα πρέπει να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας του ρολογιού της Apple.

Στις νεότερες εκδόσεις του watchOS, η Apple έδωσε στους χρήστες τη δυνατότητα να βλέπουν την κατάσταση της μπαταρίας του Apple Watch. Κοιτάζοντας αυτά τα δεδομένα, οι χρήστες μπορούν να καθορίσουν εάν το υλικό της μπαταρίας της συσκευής τους έχει υποστεί φθορά και απαιτεί αντικατάσταση.

Μπορείτε να εύκολα το ελέγξετε Apple Watch Battery Health ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  1. Στο Apple Watch ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην Μπαταρία επιλογή .
  2. Στην επόμενη οθόνη πατήστε την Battery Health επιλογή .
  3. Τέλος, αναζητήστε το ποσοστό υγείας της μπαταρίας σας στην ενότητα Μέγιστη χωρητικότητα .

Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch

Μπορείτε να δώσετε σημαντική ώθηση στον χρόνο μπαταρίας του Apple Watch και να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch εφαρμόζοντας τις παρακάτω συμβουλές.

1. Απενεργοποιήστε πάντα την οθόνη

Εάν διαθέτετε Apple Watch Series 5 ή Apple Watch Series 6, τότε πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να απενεργοποιήσετε τη εμφάνισης του ρολογιού σας που είναι πάντα ενεργοποιημένη  η δυνατότητα .

Τα νεότερα μοντέλα του Apple Watch μπορούν να διατηρούν τις οθόνες τους ενεργοποιημένες για να δείχνουν πάντα την τρέχουσα ώρα του χρήστη και τις επιπλοκές που έχουν επιλέξει. Αυτό βέβαια επιβαρύνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ρολογιού.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε πάντα την οθόνη και να εξοικονομήσετε μπαταρία του Apple Watch, απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Αυξήστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch
  1. Αποκτήστε πρόσβαση στην αρχική οθόνη πατώντας στο ψηφιακό στέμμα.
  2. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην Εμφάνιση και φωτεινότητα επιλογή .
  3. Πατήστε στην Οθόνη & φωτεινότητα επιλογή και απενεργοποιήστε την.

Κάτι τέτοιο θα πρέπει να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch με αισθητή διαφορά.

2.Χρησιμοποιήστε μινιμαλιστικές όψεις ρολογιών με λιγότερα χρώματα

Βελτιώστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch

Ενώ η απενεργοποίηση της συνεχώς ενεργοποιημένης οθόνης στο Apple Watch θα βελτιώσει σίγουρα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Apple Watch, μπορείτε να πάτε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο χρησιμοποιώντας μινιμαλιστικές και άχρωμες όψεις ρολογιών και επιπλοκές.

Το Apple Watch είναι εξοπλισμένο με οθόνη OLED, που σημαίνει ότι μόνο τα pixel που πρέπει να εμφανίζουν πληροφορίες είναι ενεργοποιημένα ενώ το υπόλοιπο της οθόνης παραμένει σκοτεινό.

Αυτό μειώνει σημαντικά την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιεί η οθόνη. Χρησιμοποιώντας μινιμαλιστικές όψεις ρολογιού, μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των εικονοστοιχείων που φωτίζονται όταν βλέπετε το ρολόι του Apple Watch για να δείτε τον χρόνο των επιπλοκών.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι να χρησιμοποιήσετε άχρωμες επιπλοκές και να παρακολουθήσετε σχέδια προσώπου. Το καλύτερο πράγμα είναι ότι το watchOS έχει πολλά μινιμαλιστικά και άχρωμα σχέδια προσώπου ρολογιού και επιπλοκές για να διαλέξετε.

3. Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας κατά τη διάρκεια των προπονήσεων

Εάν μπορείτε να εγκαταλείψετε την παρακολούθηση των καρδιακών σας παλμών κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, τότε μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντική ποσότητα ενέργειας από την μπαταρία ενεργοποιώντας τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Κάτι τέτοιο μπορεί να αυξήσει πολύ τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch.

Σίγουρα οι υπολογισμοί για την καύση ενέργειας σε ορισμένες προπονήσεις θα ήταν λιγότερο ακριβείς, αλλά θα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε το Apple Watch για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας για προπονήσεις ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο iPhone σας και πατήστε στην My Watch καρτέλα .
  2. Τώρα μεταβείτε στην Workout επιλογή .
  3. Τέλος, στη σελίδα ρυθμίσεων Workout, ενεργοποιήστε την εναλλαγή για τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας .

4. Μειώστε τη Φωτεινότητα

Κάθε χρήστης iPhone γνωρίζει ότι η φωτεινότητα της οθόνης επηρεάζει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone. Το ίδιο ισχύει και για το Apple Watch, καθώς η μείωση της φωτεινότητας της οθόνης του μπορεί να προσφέρει κάποια αύξηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του Apple Watch.

Μπορείτε να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης του Apple Watch ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Εμφάνιση και φωτεινότητα.
  2. Τώρα μειώστε τη Φωτεινότητα πατώντας στο κουμπί που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του ρυθμιστικού.

5. Μειώστε τις ειδοποιήσεις

Ο αριθμός των ειδοποιήσεων που λαμβάνετε στο Apple Watch σας μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας.

Κάθε φορά που λαμβάνετε μια ειδοποίηση, η οθόνη του Apple Watch φωτίζεται ενώ χτυπά ήχος ή δονείται. Όλα αυτά καταναλώνουν μπαταρία και επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των ειδοποιήσεων που λαμβάνετε στο ρολόι σας και να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

Αυξήστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch
  1. Ανοίξτε την Παρακολούθηση εφαρμογή στο iPhone και μεταβείτε στις Ειδοποιήσεις .
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάτω από το Mirror iPhone Alerts για να απενεργοποιήσετε τις εναλλαγές δίπλα στις εφαρμογές.

Παρόλο που μπορείτε να διατηρείτε ενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις για συγκεκριμένες εφαρμογές, συνιστάται να τις απενεργοποιήσετε για μη απαραίτητες για καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Apple Watch.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε στο Apple Watch για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις.

Απενεργοποιήστε τα πράγματα

Είναι καλή ιδέα να απενεργοποιήσετε διάφορες δυνατότητες του Apple Watch, καθώς η απενεργοποίησή τους μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αύξηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του Apple Watch.

6. Απενεργοποιήστε το Wake on Wrist Raise

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Wake on Wrist Raise κάνοντας αυτό.

  1. Στο Apple Watch ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στα Γενικά .
  2. Τώρα πατήστε στην Wake Screen επιλογή .
  3. Τέλος απενεργοποιήστε την εναλλαγή για Wake on Wrist Raise .

7. Ενεργοποιήστε τη μείωση κίνησης

Ενεργοποιώντας τη λειτουργία εναλλαγής μείωσης κίνησης στο Apple Watch, μπορείτε να απενεργοποιήσετε πολλές από τις κινούμενες εικόνες στο ρολόι σας. Οι μειωμένες κινούμενες εικόνες μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση Μείωση κίνησης ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

  1. Στο Apple Watch σας ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην Προσβασιμότητα .
  2. Τώρα πατήστε στην Μείωση κίνησης επιλογή .
  3. Τέλος, ενεργοποιήστε την εναλλαγή για τη μείωση της κίνησης .

8. Απενεργοποιήστε την παρακολούθηση οξυγόνου αίματος

Το Apple Watch Series 6 ή νεότερη έκδοση τακτικά μετρά τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σας . Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες μετρήσεις οξυγόνου αίματος ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

  1. Στο Apple Watch ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ενότητα Υγεία .
  2. Τώρα πατήστε Μετρήσεις οξυγόνου αίματος .
  3. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή για μετρήσεις οξυγόνου αίματος .

9.Απενεργοποιήστε την παρακολούθηση των καρδιακών παλμών

Το Apple Watch σας μετρά τακτικά τον καρδιακό σας ρυθμό αυτόματα. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

  1. Στο Apple Watch ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ενότητα Υγεία .
  2. Πατήστε στην Καρδιακός ρυθμός επιλογή .
  3. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή καρδιακού ρυθμού .

10. Απενεργοποιήστε την κυψελοειδή σύνδεση

Εάν έχετε ενεργοποιημένο το LTE Apple Watch, τότε μπορείτε να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας απενεργοποιώντας την κυψελοειδή σύνδεση.

  1. Σύρετε προς τα επάνω στο Apple Watch για πρόσβαση στην οθόνη του Κέντρου ελέγχου.
  2. Πατήστε το κουμπί Cellular για να το απενεργοποιήσετε.

11. Απενεργοποιήστε την παρακολούθηση περιβαλλοντικού ήχου

Το Apple Watch σας χρησιμοποιεί το μικρόφωνο για τη μέτρηση των επιπέδων ήχου του περιβάλλοντος καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Απόρρητο .
  2. Επόμενο πάτημα στην Μικρόφωνο επιλογή .
  3. Τέλος απενεργοποιήστε την εναλλαγή για Μέτρηση ήχων .

Αυτό θα σας βοηθήσει και θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch.

12. Απενεργοποιήστε τις Υπενθυμίσεις δραστηριότητας

Καθώς το Apple Watch είναι επίσης πρόγραμμα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης, στέλνει υπενθυμίσεις δραστηριότητας διαφόρων ειδών καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να εξοικονομήσετε διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch Series 6 απενεργοποιώντας τις Υπενθυμίσεις δραστηριότητας, η οποία μπορεί να γίνει ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

  1. Στο Apple Watch ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε Δραστηριότητα.
  2. Στην επόμενη οθόνη απενεργοποιήστε τις εναλλαγές για Υπενθυμίσεις Stands, Daily Coaching, Goal Completions, Special Challenges and Activity Sharing Notifications.

13. Απενεργοποιήστε τις υπενθυμίσεις αναπνοής

Απενεργοποιήστε τις υπενθυμίσεις αναπνοής για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

  1. Στο Apple Watch ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Breath .
  2. Επόμενο πάτημα στην Breathe Reminders επιλογή .
  3. Τώρα επιλέξτε Καμία επιλογή.

14. Μειώστε ή απενεργοποιήστε τις απτικές ανατροφοδοτήσεις

Το Apple Watch σας στέλνει πολλές απτικές ανατροφοδοτήσεις, οι οποίες είναι τόσο διασκεδαστικές όσο και χρήσιμες. Ωστόσο, εάν η μεγιστοποίηση της μπαταρίας του Apple Watch είναι ο κύριος στόχος σας, τότε καλύτερα να απενεργοποιήσετε τα Haptic Feedbacks στο Apple Watch. Αυτό μπορεί να γίνει ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

  1. Στο ρολόι, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ενότητα oundsχοι και Haptics .
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και απενεργοποιήστε την εναλλαγή για Haptic Alerts και Crown Haptics .

15. Η τελευταία λύση: Power Reserve Mode

Βελτιώστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch

Το Apple Watch διαθέτει μια ειδική λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας που παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας κλείνοντας όλες τις δυνατότητες του Apple Watch εκτός από την τρέχουσα ώρα. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε γρήγορα τη λειτουργία Power Reserve, μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις -> Μπαταρία και σύροντας το κουμπί Power Reserve.

Μπορείτε να βγείτε από τη λειτουργία Reserve Reservation πατώντας παρατεταμένα το πλευρικό κουμπί.

Βελτιώστε την υγεία της μπαταρίας μακροπρόθεσμα: Βελτιστοποιήστε τη φόρτιση της μπαταρίας

Αυξήστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Apple Watch

Ενώ όλες οι συμβουλές εξοικονόμησης μπαταρίας του Apple Watch που μοιράστηκαν παραπάνω σας δίνουν άμεσα αποτελέσματα, υπάρχει μια ρύθμιση που πρέπει να ενεργοποιήσετε για να διατηρήσετε τη μακροζωία της μπαταρίας του Apple Watch και να την κρατήσετε περισσότερο.

Αυτό μπορεί να γίνει ενεργοποιώντας τη λειτουργία Optimize Battery charging στο Apple Watch. Όταν είναι ενεργοποιημένη αυτή η λειτουργία, το Apple Watch μαθαίνει από τη συμπεριφορά φόρτισης και θα περιμένει να ολοκληρώσει τη χρέωση του 80% μέχρι να χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε.

Αυτό βοηθά στη μείωση της γήρανσης της μπαταρίας και ως αποτέλεσμα θα κάνει την μπαταρία του Apple Watch σας να αποδίδει πιο αποτελεσματικά στο δρόμο.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !