Το Facebook Messenger ενισχύει το απόρρητο με κρυπτογράφηση

0


Το Facebook ανακοινώνει την προσθήκη κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο για τις κλήσεις ήχου και βίντεο στο Messenger. Για την υπενθύμιση, υπάρχει ήδη ένα ισοδύναμο σύστημα για τα γραπτά μηνύματα,  από το 2016 .

Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για κλήσεις σημαίνει ότι κανείς, είτε το Facebook, ένας χάκερ ή μια κυβέρνηση, δεν μπορεί να ακούσει την κλήση. Μόνο οι άνθρωποι στη συνομιλία μπορούν να ακούσουν τα πάντα. Πολλές εφαρμογές με ανταλλαγή μηνυμάτων έχουν υιοθετήσει αυτό το σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp, Signal, Zoom ή FaceTime / iMessage.

Το Facebook σημειώνει ότι η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο «γίνεται το βιομηχανικό πρότυπο» . Το κοινωνικό δίκτυο εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να δηλώσει ότι οι χρήστες του έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 εκατομμύρια βιντεοκλήσεις ημερησίως στο Messenger τον τελευταίο χρόνο. Είναι βέβαιο ότι οι διαφορετικοί περιορισμοί ώθησαν τους χρήστες να προσαρμοστούν.

Επιπλέον, το Facebook ανακοινώνει την εφαρμογή νέων ρυθμίσεων για εφήμερα μηνύματα εντός κρυπτογραφημένων συνομιλιών. Εάν θέλετε να εξαφανιστεί ένα μήνυμα, έχετε περισσότερες επιλογές για να επιλέξετε πότε λήγει, μεταξύ πέντε δευτερολέπτων και 24 ωρών. Οι επιλογές προηγουμένως ήταν ένα λεπτό, 15 λεπτά, μία ώρα, τέσσερις ώρες και 24 ώρες.

Επερχόμενες δοκιμές, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης στο Instagram

Επίσης, το Facebook ανακοινώνει ότι θα δοκιμάσει άλλες νέες δυνατότητες τις επόμενες εβδομάδες. Ορισμένοι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για ομαδικές συνομιλίες (μηνύματα και κλήσεις) στο Messenger. Θα υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις για να εμποδίσετε αυτό ή εκείνο το άτομο να σας μιλήσει.

Τέλος, μια δοκιμή στο Instagram θα παρέχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για ιδιωτικά μηνύματα. Αυτό θα είναι διαθέσιμο για ενήλικες χρήστες σε μερικές χώρες. Θα χρειαστεί να ενεργοποιήσουν μια επιλογή, δεν θα είναι από προεπιλογή.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !