Τι θα  γινόταν αν τα AirPods ήταν αρκετά για να παρακολουθούν τον αναπνευστικό σας ρυθμό; Η Apple έχει ερευνήσει το θέμα και οι ομάδες της ανακάλυψαν ότι τα ακουστικά θα μπορούσαν να προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

Οι ερευνητές της Apple διαπίστωσαν ότι συσκευές που μοιάζουν με ακουστικά είναι σε θέση να πάρουν ακουστικές εισπνοές και εκπνοές κατά τη διάρκεια της άσκησης χάρη στα μικρόφωνα που είναι ενσωματωμένα στη συσκευή. Αυτό θα επιτρέψει στα AirPods να προσφέρουν παρακολούθηση του αναπνευστικού ρυθμού.

Η αξία της απομακρυσμένης εκτίμησης του αναπνευστικού ρυθμού, σύμφωνα με την έρευνα της Apple, είναι ότι είναι μια οικονομικά αποδοτική μέθοδος παρακολούθησης της προόδου της νόσου και της καρδιοπνευμονικής κατάστασης με την πάροδο του χρόνου. Αυτό θα ήταν δυνατό χάρη σε φορητές μη επεμβατικές συσκευές "προσβάσιμες και αισθητικά αποδεκτές" σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Αυτό λέει:

Τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται επιβεβαιώνουν ότι ο αναπνευστικός ρυθμός μπορεί να εκτιμηθεί από τον ήχο που καταγράφεται χρησιμοποιώντας φορητά μικρόφωνα, τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν βαριές συνθήκες αναπνοής και να παρακολουθούν τις αλλαγές στον αναπνευστικό ρυθμό, ένα μέτρο της καρδιοαναπνευστικής κατάστασης, με την πάροδο του χρόνου. Τα αποτελέσματα είναι ελπιδοφόρα για τη μελλοντική ανάπτυξη ενός αναπνευστικού εργαλείου υγείας με μεγαλύτερη ομάδα μελέτης.

Η Apple παραμένει ασαφής όσον αφορά την ενσωμάτωση στα AirPods, αλλά μπορούμε να φανταστούμε ότι θα είναι με την επόμενη γενιά ακουστικών. Άλλωστε, υπήρξαν ήδη φήμες για αισθητήρες που σχετίζονται με την υγεία των AirPods 3 .