Το σύστημα θα είναι παρόμοιο με αυτό των AirTags βασισμένο στο Bluetooth. Τα χαμένα AirPods θα συνεχίσουν να στέλνουν την τοποθεσία τους στον κάτοχό τους μέσω του Find My Network της Apple, ακόμη και αν κάποιος άλλος τα συνδέσει σε άλλη συσκευή.

Το IOS 15 Beta 5, που κυκλοφόρησε χθες , περιλαμβάνει την ακόλουθη αναφορά (μέσω 9to5Mac ):

Τώρα τα AirPods συνδέονται με το Apple ID σας. Η κατάργησή τους θα επιτρέψει σε κάποιον άλλο να ρυθμίσει το Find My. […] Η αφαίρεση αυτών των AirPods θα επιτρέψει σε κάποιον άλλο να ρυθμίσει το Find My και δεν θα είναι πλέον συνδεδεμένο με το Apple ID σας.

Για να καταργήσετε το διαμορφωμένο Apple ID και να απενεργοποιήσετε τη σύνδεση Εύρεση μου, οι κάτοχοι θα πρέπει να ακολουθήσουν μια σειρά βημάτων. Για τα AirPods Max για παράδειγμα, οι χρήστες θα πρέπει να κρατήσουν πατημένο το ενεργό κουμπί ακύρωσης θορύβου μαζί με το στέμμα για 12 δευτερόλεπτα. Από την πλευρά του AirPods Pro, οι χρήστες θα πρέπει να καλύψουν την εσωτερική μάσκα και την εξωτερική μάσκα με τα δάχτυλά τους, ενώ πατούν το κουμπί στη ράβδο τρεις φορές στη σειρά.

Αυτή η καινοτομία με AirPods, στο λογαριασμό Apple και στο Find My στο iOS 15 δεν είναι ακόμη ενεργή. Φανταζόμαστε ότι πρέπει να περιμένουμε μια ενημέρωση λογισμικού AirPods για να την εκμεταλλευτεί.