Η Apple θα επιλέξει τώρα να παράγει κάθε έναν από τους αισθητήρες φωτογραφιών ξεχωριστά, αντί να τους προμηθεύει μαζί και να τους έχει συναρμολογήσει εκ των προτέρων. Οι LG InnoTek, Sharp και O'Film ήταν οι προμηθευτές της Apple πέρυσι για τις μονάδες κάμερας του iPhone και οι αισθητήρες ήταν προ-συναρμολογημένοι. Σήμερα, η Apple αναθέτει την παραγωγή των μονάδων κάμερας στον κύριο προμηθευτή της, Foxconn.

Η Foxconn έλαβε νέο εξοπλισμό επιθεώρησης από τη νοτιοκορεατική εταιρεία Hyvision System. Το νέο σύστημα ελέγχει εάν οι αισθητήρες ευρείας γωνίας, εξαιρετικά ευρείας γωνίας και τηλεφακού, συμπεριλαμβανομένου του οπτικού άξονα και των αισθητήρων εικόνας, είναι σωστά ευθυγραμμισμένοι στα iPhone υψηλής τεχνολογίας. Η ακατάλληλη ευθυγράμμιση μπορεί να οδηγήσει σε δραστική μείωση της ποιότητας της εικόνας.

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιες είναι οι οικονομίες της Apple. Θα επωφεληθούν οι πελάτες από τις χαμηλότερες τιμές στα iPhone; Θα ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτικό, η Apple μάλλον ψάχνει να κάνει οικονομίες από την πλευρά της χωρίς να μεταβιβάσει τη μείωση στον καταναλωτή. Από την άλλη πλευρά, δεν διευκρινίζεται εάν η αλλαγή συναρμολόγησης για τους αισθητήρες φωτογραφιών έχει γίνει μόνο με το iPhone 13 ή αν θα χρειαστεί να περιμένετε και σε άλλα μοντέλα.