Οι νέες λεπτομέρειες επιτρέπουν την οριοθέτηση των περιγραμμάτων αυτών των εργαλείων με μεγαλύτερη ακρίβεια. Μαθαίνουμε ότι ακόμη και αν η σύγκριση με τη βάση δεδομένων πραγματοποιηθεί απευθείας στο iPhone, η Apple θα έχει τελικά πρόσβαση στις προσβλητικές εικόνες μόνο εάν έχουν μεταβεί στο iCloud. Η κατάσταση μοιάζει λίγο μουντή στην πραγματικότητα, καθώς η αναφορά (σε περίπτωση αντιστοίχισης με τη βάση δεδομένων) γίνεται πριν ακόμα συγχρονιστούν οι φωτογραφίες στο iCloud. Τότε προκύπτει ένα ερώτημα: πώς μπορούν τα μικρά χέρια της Apple να εκτελέσουν τον τελικό έλεγχο των αναφερόμενων στιγμιότυπων ... χωρίς πρόσβαση σε αυτά τα στιγμιότυπα (εάν ο χρήστης έχει αρνηθεί το συγχρονισμό του iCloud Photo); Κάτι δεν πάει καλά, ή η Apple μας λέει μερικά όμορφα παραμύθια ..

Επιπλέον, ο ισχυρισμός της Apple ότι άλλες χώρες θα ακολουθήσουν μετά τις ΗΠΑ φαίνεται αρκετά αισιόδοξος, τουλάχιστον, με δεδομένες τις νομικές διαφορές μεταξύ των περιοχών του κόσμου. Συνεπώς, η Ευρώπη υπόκειται στον ΓΚΠΔ και όλη η συλλογή δεδομένων πρέπει να πραγματοποιείται με τη συγκατάθεση του χρήστη, ακόμη περισσότερο εάν τα δεδομένα αυτά διαβιβαστούν στη συνέχεια σε απομακρυσμένο διακομιστή. Μόνο οι δικαστικές αρχές και η αστυνομία έχουν το νόμιμο δικαίωμα (μετά από ένταλμα) να παρακολουθήσουν το iPhone ή το iPad ενός ατόμου στο πλαίσιο μιας καλά καθορισμένης έρευνας.

Το ότι μια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να οργανώσει συλλογή πληροφοριών μεγάλης κλίμακας και στη συνέχεια να αναφέρει στις αρχές μερικούς παραβάτες χρήστες ΔΕΝ είναι το νομικό πλαίσιο στο οποίο αντιμετωπίζονται οι ποινικές υποθέσεις στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των εγκλημάτων. Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Τούτου λεχθέντος, το Facebook ή ακόμα και η Google ελέγχουν ήδη τα δεδομένα των χρηστών τους στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παιδικής πορνογραφίας και η Ευρώπη δεν φάνηκε πραγματικά να βιάζεται να αντιδράσει ..