Το iPhone 13 δεν απευθύνεται στην πλειοψηφία των χρηστών Android

Το 18,3% των χρηστών του Android που ερωτήθηκαν δηλώνουν ότι σκέφτονται να εγκαταλείψουν το τρέχον smartphone τους για να μεταβούν στο iPhone 13. Σε σύγκριση, το ποσοστό ήταν 33,1% πέρυσι για το iPhone 12. Αρκεί να πούμε ότι πρόκειται για σημαντική πτώση από χρόνο σε χρόνο.

Όσον αφορά τη γκάμα των τεσσάρων μοντέλων, το 39,8% των χρηστών Android που είναι πρόθυμοι να αλλάξουν δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για το iPhone 13 Pro Max. Το μερίδιο ενδιαφέροντος για το iPhone 13 Pro είναι 36,1% και 19,5% για το iPhone 13. Από την πλευρά του, το iPhone 13 mini είναι πολύ μικρό με μερίδιο μόλις 4,6%. Αυτό το 4,6% δεν θα πρέπει να κυκλοφορεί γιατί η Apple δεν αναμένεται να ανανεώσει το μίνι μοντέλο από το iPhone 14 το 2022 .

Ποια είναι τα κίνητρα για τη μετάβαση σε iPhone; Το 51,4% δηλώνει ότι τους αρέσει η υποστήριξη των ενημερώσεων στο iOS εδώ και αρκετά χρόνια, το 23,8% αναφέρει το οικοσύστημα της Apple γενικά και το 11,4% μιλά για καλύτερο σεβασμό σε ό, τι είναι η ιδιωτική ζωή.

Ταυτόχρονα, το 31,9% των χρηστών Android εκφράζει τη λύπη του για την έλλειψη Touch ID κάτω από την οθόνη και ως εκ τούτου δεν θα αγοράσει το iPhone 13. Για το 16,7%, η έλλειψη εξατομίκευσης στο iOS αποτελεί πρόβλημα. Το 12,8% υποδεικνύει την απουσία πλευρικής φόρτωσης, δηλαδή την εγκατάσταση εφαρμογών από οπουδήποτε, χωρίς να περάσετε από το App Store. Το 12,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο γενικός σχεδιασμός των τηλεφώνων της Apple δεν είναι απαραίτητα ελκυστικός και το 10,4% πιστεύει ότι το σύστημα της Apple για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας με την ανάλυση φωτογραφιών των χρηστών είναι παρεμβατικό.

Τέλος, το 14,7% όσων σκοπεύουν να αγοράσουν iPhone θα πάρουν επίσης Apple Watch Series 7. 6,2% και ενδιαφέρονται περισσότερο για τα AirPods και πιο συγκεκριμένα για την τρίτη γενιά  που θα δει το φως της τον Σεπτέμβριο .