Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple έχει δοκιμάσει πράγματι ένα iPhone 13 με Touch ID κάτω από την οθόνη. Δυστυχώς όμως δεν πρέπει να περιμένουμε να το έχουμε αυτό το προϊόν για να κυκλοφορήσει στην αγορά.

«Η Apple έχει δοκιμάσει το σύστημα Touch ID κάτω από την οθόνη για το επόμενο iPhone, αλλά δεν θα είναι διαθέσιμο φέτος» , γράφει ο δημοσιογράφος. Δεν μας δίνει τον λόγο, αλλά είναι πιθανό ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων να μην ήταν στο επίπεδο αυτού που ήταν με το κουμπί των iPads και ορισμένων iPhone. Επίσης, η Apple μπορεί να αποφάσισε να εγκαταλείψει την ιδέα επειδή ήταν πολύ ακριβή.

Σε κάθε περίπτωση, φημολογείται ότι η Apple θα πόνταρε πλήρως στο Face ID. Αυτή η επιλογή θα μπορούσε να εκπλήξει ορισμένους, ειδικά σε αυτήν την περίοδο πανδημίας όπου υπάρχει η χρήση της μάσκας και όπου το Touch ID προορίζεται να είναι ευκολότερο στη χρήση από το Face ID. Ωστόσο, η Apple θα ήθελε να συνεχίσει να προωθεί την αναγνώριση προσώπου, ιδίως ενσωματώνοντας το σύστημα στην οθόνη απευθείας για να μην έχει πλέον εγκοπή. Αλλά αυτή η βελτίωση φαίνεται πώς δεν θα είναι για φέτος .

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει τα τέσσερα iPhone 13 για τον Σεπτέμβριο, με οθόνη 120Hz στα μοντέλα Pro, μικρότερη εγκοπή, το τσιπ A15, καλύτερο μπλοκ καμερων για φωτογραφίες / βίντεο και έως 1TB αποθηκευτικού χώρου.