Το WhatsApp ανοίγει το δρόμο για μια εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη και στο iPad. Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων έχει ήδη πειράξει αυτήν την υποστήριξη στο tablet της Apple και έχει ξεκινήσει μια δοκιμαστική φάση με την έκδοση μιας beta της εφαρμογής.

Σύντομα στην έκδοση iPad του WhatsApp

Το WABetainfo αναφέρει ότι το iPad εμφανίζεται σε επίπεδο εφαρμογής του WhatsApp ως συνδεδεμένη συσκευή. Αυτή η υποστήριξη θα είναι δυνατή χάρη σε μια τροποποίηση του συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων που θα είναι διαθέσιμη σε πολλές συσκευές ταυτόχρονα, αντί να είναι μόνο σε smartphone. Το πραγματικό ενδιαφέρον είναι ότι θα είναι μια πλήρης υποστήριξη που δεν εξαρτάται από το smartphone. Μέχρι σήμερα, για παράδειγμα, η χρήση του WhatsApp στο Διαδίκτυο είναι δυνατή με την προϋπόθεση ότι έχετε συνδέσει το smartphone σας στο ίδιο δίκτυο Διαδικτύου. Αυτό δεν είναι πλήρης υποστήριξη σε αυτήν την περίπτωση.

Δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας για το WhatsApp στο iPad. Αλλά μπορούμε να φανταστούμε ότι θα είναι θέμα εβδομάδων, γνωρίζοντας ότι προετοιμάζεται το έδαφος σε επίπεδο beta της εφαρμογής.

Μια έκδοση beta και για την έκδοση των Mac και Windows

Η εταιρία φαίνεται να ανοίξτε το δρόμο και για το Mac τώρα. Το WhatsApp αποφάσισε να προσφέρει μια δημόσια έκδοση beta της εφαρμογής του για macOS. Οποιοσδήποτε χρήστης το εγκαταστήσει γίνεται δοκιμαστής της beta και μπορεί να αναφέρει τυχόν σφάλματα που αντιμετωπίζονται μέσω των ρυθμίσεων. Υπάρχει μια ειδική περιοχή για επικοινωνία, με την επιλογή κοινής χρήσης στιγμιότυπου οθόνης.

Εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση beta του WhatsApp σε Mac σε αυτήν τη διεύθυνση . Και αν έχετε υπολογιστή με Windows, μπορείτε να βρείτε την έκδοση beta σε αυτήν τη διεύθυνση .