Μάθετε ποιες δυνατότητες απενεργοποιεί η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας στο iPhone σας

0


Η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας του iPhone βοηθά τους χρήστες να εξοικονομήσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο iPhone ή το iPad τους μειώνοντας ή απενεργοποιώντας ορισμένες λειτουργίες. Ας δούμε ποιες λειτουργίες είναι απενεργοποιημένες κατά τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Αυτή η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί από το Κέντρο ελέγχου ή την ενότητα Μπαταρία της εφαρμογής Ρυθμίσεις.

Ενώ η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας έχει σχεδιαστεί για να ενεργοποιείται όταν η μπαταρία της συσκευής εξαντλείται, μπορείτε επίσης να την ενεργοποιήσετε σε οποιοδήποτε επίπεδο μπαταρίας για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε τι είναι η Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης iPhone, πώς μπορείτε να την ενεργοποιήσετε, πότε πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία και ποιες δυνατότητες απενεργοποιεί η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Διαβάστε λοιπόν για να μάθετε για αυτές τις χρήσιμες δυνατότητες iPhone και iPad.

Τι είναι η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης iPhone;

Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, η μπαταρία του iPhone διαρκεί περισσότερο επειδή πολλές από τις λειτουργίες του iPhone δεν λειτουργούν ή μειώνονται έως ότου απενεργοποιηθεί η λειτουργία ή το iPhone φτάσει το 80% της μπαταρίας του υψηλότερου. Η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας στο iPhone είναι μια ειδική λειτουργία που μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα από το χρήστη.

Το iOS και το iPadOS διατηρούν την μπαταρία και παρατείνουν τον χρόνο που απαιτείται για τη φόρτιση του iPhone, μειώνοντας ή απενεργοποιώντας ορισμένες λειτουργίες της συσκευής. Αυτές οι δυνατότητες παραμένουν περιορισμένες έως ότου ο χρήστης απενεργοποιήσει τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας ή η συσκευή φτάσει το 80% ή υψηλότερη φόρτιση.

Πότε πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας;

Ενώ η Apple συνιστά να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας όταν η συσκευή σας έχει χαμηλή φόρτιση μπαταρίας, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να την ενεργοποιήσουν όποτε θέλουν.

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας ακόμη και όταν το iPhone ή το iPad σας δεν έχει χαμηλή μπαταρία έχει επίσης οφέλη. Επειδή το iOS μειώνει ή απενεργοποιεί ορισμένες λειτουργίες για εξοικονόμηση μπαταρίας, η συσκευή σας θα διαρκέσει συνήθως περισσότερο με μία μόνο φόρτιση σε σύγκριση με τη στιγμή που η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας είναι απενεργοποιημένη.

Φυσικά η ενεργοποίηση της λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας συνεχώς έχει τα μειονεκτήματά της, καθώς μειώνει πολλές από τις δυνατότητες του iPhone, οι οποίες μπορούν να υποβαθμίσουν την εμπειρία χρήστη της συσκευής.

Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας;

Μπορείτε εύκολα να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης iPhone ή iPad ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

Βήμα 1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην Μπαταρία επιλογή .

Βήμα 2. Από την μπαταρία σελίδα στροφή Από την εναλλαγή των Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ισχύος .

Βήμα 3. Επιστρέψτε στη σελίδα Μπαταρία  και απενεργοποιήστε την εναλλαγή για τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας όταν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Μπορείτε να κάνετε εύκολη την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης, προσθέτοντας το κουμπί Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας στην οθόνη του Κέντρου Ελέγχου. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Κέντρο ελέγχου και προσθέστε το κουμπί Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας στο Κέντρο ελέγχου πατώντας το πράσινο '+' δίπλα του.

Σημείωση: Το iOS απενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας όταν τοποθετείτε τη συσκευή σας στο φορτιστή της και φτάνει το 80% ή υψηλότερη φόρτιση της μπαταρίας.

Πώς να δείτε ότι η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας είναι ενεργή;

Μπορείτε να διαπιστώσετε γρήγορα εάν η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας είναι ενεργή στο iPhone ή το iPad σας κοιτάζοντας την ένδειξη μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης. Εάν η ένδειξη μπαταρίας έχει γίνει από πράσινη ή κόκκινη σε κίτρινη, τότε αυτό υποδεικνύει ότι η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας είναι ενεργοποιημένη.

Ποιες δυνατότητες απενεργοποιεί η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας σε iPhone ή iPad;

Ακολουθούν οι λειτουργίες που απενεργοποιούνται προσωρινά όταν ενεργοποιείτε τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας στο iPhone ή το iPad σας.

Λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή αποστολής αλληλογραφίας, τότε η συσκευή σας iOS λαμβάνει τακτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ελέγχει τους λογαριασμούς email σας για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν νέα μηνύματα αλληλογραφίας. Η συσκευή σας iOS ελέγχει επίσης για άλλους τύπους δεδομένων που συνδέονται με τους λογαριασμούς αλληλογραφίας σας, όπως ημερολόγιο, σημειώσεις, επαφές και υπενθυμίσεις.

Δεδομένου ότι οι συσκευές iOS λαμβάνουν περιοδικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα δεδομένα, αυτό χρησιμοποιεί σημαντική ποσότητα μπαταρίας.

Όταν ενεργοποιείτε τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας στο iPhone ή το iPad σας, η λειτουργία ανάκτησης email της συσκευής σας iOS είναι απενεργοποιημένη. Μπορείτε ακόμα να ανανεώσετε τα εισερχόμενά σας με μη αυτόματο τρόπο ανοίγοντας την εφαρμογή Mail και τραβώντας προς τα κάτω για ανανέωση, ωστόσο η αυτόματη ανάκτηση είναι απενεργοποιημένη.

Ανανέωση εφαρμογής παρασκηνίου

Εκτός από τη λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το iOS εκτελεί επίσης άλλες λειτουργίες στο παρασκήνιο, το οποίο περιλαμβάνει ανανέωση φόντου. Τόσο οι μετοχές όσο και οι εφαρμογές τρίτων συνδέονται στο Διαδίκτυο και πραγματοποιούν λήψη νέων δεδομένων στο παρασκήνιο. Αυτό γίνεται για να εξοικονομήσετε χρόνο και να εμφανίσετε ενημερωμένες πληροφορίες χρήστη κατά την εκκίνηση της εφαρμογής.

Η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο χρησιμοποιεί σημαντικούς πόρους μπαταρίας, οπότε το iOS απενεργοποιεί αυτήν τη λειτουργία όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας για εξοικονόμηση μπαταρίας.

Auto-Lock

Η οθόνη του iPhone σας μαυρίζει ανάλογα με τις σας ρυθμίσεις λήξης της οθόνης του iPhone . Ωστόσο, όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, το iOS παρακάμπτει τις ρυθμίσεις λήξης της οθόνης σας και κλειδώνει αυτόματα τη συσκευή σε 30 δευτερόλεπτα.

Δίκτυο 5G

Το δίκτυο 5G σε νεότερα iPhone και iPad χρησιμοποιεί σημαντική διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας ή το LPM στη συσκευή σας, το iOS απενεργοποιεί τη συνδεσιμότητα 5G στη συσκευή σας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας, όλες οι διαδικτυακές λειτουργίες κινητής τηλεφωνίας γίνονται σε 4G ή LTE με μία εξαίρεση. Το iOS θα συνεχίσει να μεταδίδει βίντεο στο δίκτυο 5G ακόμη και όταν είναι ενεργή η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, καθώς είναι πιο αποδοτική από τη ροή βίντεο σε 4G.

Φωτογραφίες iCloud

Η λειτουργία iCloud Photos συγχρονίζει τις φωτογραφίες στο iPhone σας και το iCloud. Ανεβάζει και κατεβάζει φωτογραφίες από το iCloud για να ενημερώνεται η βιβλιοθήκη τοπικών και διαδικτυακών φωτογραφιών σας. Η μεταφόρτωση και η λήψη πραγματοποιείται συνήθως στο παρασκήνιο ακόμη και όταν η συσκευή σας είναι κλειδωμένη.

Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας ή το LPM στη συσκευή σας, το iOS διακόπτει προσωρινά τον συγχρονισμό φωτογραφιών iCloud. Ο συγχρονισμός συνεχίζεται καθώς απενεργοποιείται ξανά η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Αυτόματες λήψεις

Το σας iPhone κατεβάζει αυτόματα ενημερώσεις εφαρμογών , αγορασμένα μέσα και άλλα στοιχεία από το App Store της Apple και άλλα διαδικτυακά καταστήματα. Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, οι αυτόματες λήψεις απενεργοποιούνται στο iPhone και συνεχίζονται μόνο όταν αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.

Οπτικά εφέ

Το iPhone μειώνει τη χρήση της μπαταρίας στη συσκευή σας απενεργοποιώντας ορισμένα οπτικά εφέ στη συσκευή σας. Αυτό περιλαμβάνει ταπετσαρία παράλλαξης, προοπτική μεγέθυνση ταπετσαρίας, κινήσεις καιρού στην εφαρμογή Καιρός, μεταβάσεις οθόνης, εφέ φούσκας και πλήρους οθόνης στην εφαρμογή Μηνύματα, κινούμενα σχέδια εντός εφαρμογής και άλλα απενεργοποιημένα.

Το iOS επίσης μειώνει ελαφρώς την οθόνη και μειώνει το λευκό σημείο για εξοικονόμηση μπαταρίας ενώ είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Μείωση της απόδοσης

Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, το iOS μειώνει την απόδοση της CPU και της GPU της συσκευής σας για εξοικονόμηση μπαταρίας.

Το iOS μειώνει επίσης τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης στο iPhone από 60Hz σε ρυθμό ανανέωσης 30Hz. Στα iPad με ProMotion που προσφέρουν 120Hz, ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης μειώνεται επίσης. 

 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !