Ένα πανό που επικρίνει τα μέτρα της Apple

Αυτή η παρέμβαση του EFF πραγματοποιήθηκε σε μια πολύ συγκεκριμένη ημέρα. Η διεθνής ΜΚΟ για την προστασία των ελευθεριών στο Διαδίκτυο αποκαλύπτει ότι το έκανε στις 14 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που η Apple πραγματοποίησε την κεντρική της παρουσίαση για να παρουσιάσει το iPhone 13 , το Apple Watch Series 7 , το iPad mini 6 και το iPad 9 .

Στον ιστότοπό του , το EFF λέει ότι επέλεξε να χρησιμοποιήσει αυτήν τη μορφή αεροπορικής διαφήμισης για να διασφαλίσει ότι τα σχέδια της Apple κατά της παιδικής πορνογραφίας δεν περνούν απαρατήρητα. Η ΜΚΟ πέταξε επίσης το ίδιο πανό πάνω από το 1 Infinite Loop, το πρώην κεντρικό γραφείο της Apple που η ομάδα άφησε σε μεγάλο βαθμό πριν από μερικά χρόνια.

Ένα από τα μέτρα της Apple για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας είναι η σάρωση φωτογραφιών στα iPhone των χρηστών . Η σάρωση πραγματοποιείται στο επίπεδο κατακερματισμού κάθε φωτογραφίας, η οποία στη συνέχεια συγκρίνεται με μια βάση δεδομένων. Η Apple κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να ειδοποιήσει τις αρχές σε περίπτωση ύπαρξης σχετικής αλληλογραφίας.

Αυτή η λειτουργία σάρωσης έπρεπε αρχικά να δει το φως της δημοσιότητας με το iOS 15 (πρώτο στις Ηνωμένες Πολιτείες). Αλλά η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η λειτουργία αναβάλλεται λόγω κριτικών και ίσως έρθει κάποια στιγμή που τα πράγματα θα έχουν ηρεμήσει.