Ο Linus Henze ανοίγει το jailbreak στο iOS 14.5.1 ανοιχτού κώδικα

0


Ο Γερμανός ερευνητής ασφάλειας Linuz Henze είναι έτοιμος να ανοίξει ένα νέο jailbreak χωρίς περιορισμούς για το iOS 14.5.1. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό.

Ο Linus Henze πειράζει το iOS 14.5.1 untethered jailbreak

Ο διαπρεπής ερευνητής ασφάλειας Linus Henze ανακοίνωσε  ένα jetbreak για το iOS 14.5.1. Αυτό το jailbreak βασίζεται στις ακόλουθες ευπάθειες- CVE-2021-30740, CVE-2021-30768, CVE-2021-30769, CVE-2021-30770 και CVE-2021-30773 .

Ο Γερμανός χάκερ δημοσίευσε το ακόλουθο tweet στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Το βίντεο που συνδέεται με το tweet δείχνει ένα jailbroken iPhone 12 Pro Max που τρέχει τον διαχειριστή πακέτων Sileo .

Ο Henze δεν έχει ακόμη αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον άθεο του.

Αυτή είναι μια μνημειώδης εξέλιξη για τη σκηνή του jailbreak, ανεξάρτητα από το πώς το βλέπετε. Δεν είχαμε ένα "σωστό" μη δεμένο jailbreak από τις μέρες του iOS 9!

Για όσους δεν γνωρίζουν, το τελευταίο μη αποδεσμευμένο εργαλείο κυκλοφόρησε για το iOS 9.1 από την ομάδα Pangu όπου το Untethered έπαψε να υπάρχει μετά από αυτό.

Ημερομηνία κυκλοφορίας και συμβατότητα

Ο Linus Henze σκοπεύει να κυκλοφορήσει το ιδιωτικό του jetbreak σε όλους στις 21 Οκτωβρίου. Ωστόσο, το εργαλείο, στην τρέχουσα μορφή του, ενδέχεται να μην είναι χρήσιμο για χρήστες σε παλαιότερα λειτουργικά συστήματα.

Από ό, τι έχουμε δει στο παρελθόν, οι ερευνητές ασφάλειας ρίχνουν ένα jailbreak «ακατέργαστο» στη δημοσιότητα, το οποίο στη συνέχεια αναπτύσσεται και βελτιώνεται περαιτέρω από ειδικούς προγραμματιστές του jailbreak.

Τέτοια εργαλεία επίσης συχνά στερούνται ολοκλήρωσης με διαχειριστή πακέτων και υποστήριξης για όλα τα συμβατά υλικολογισμικά.

Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε μια έκδοση παλαιότερη από το iOS 14.5.1, ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο περισσότερο από τα αντίστοιχα iOS 14.5.1.

Όσον αφορά τη συμβατότητα, το επερχόμενο jetbreak χωρίς υποστήριξη θα υποστηρίζει λειτουργικά συστήματα στο iOS 14.0-14.5.1 στην τρέχουσα σειρά συσκευών των 64-bit.

Ευτυχώς, η Apple θα συνεχίσει να υπογράφει το iOS 14 και στο μέλλον, καθώς εξακολουθεί να λαμβάνει κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας.

Συνολικά, εάν διαθέτετε συσκευή Apple με firmware iOS 14.5.1 ή νεότερη, καλό θα ήταν να παραμείνετε!


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !