Επική ετυμηγορία: Η Apple πρέπει να επιτρέψει τους συνδέσμους προς πληρωμές τρίτων

0


Η δικαστής Yvonne Gonzalez Rogers
αποφάνθηκε την υπόθεση για την Apple ενάντια στην  Epic Games και συμφωνεί εν μέρει με τον δημιουργό του Fortnite . Η Apple έχει πλέον την υποχρέωση να επιτρέπει σε όλους τους προγραμματιστές (που επιθυμούν) να βάλουν έναν σύνδεσμο στην εφαρμογή τους που αναφέρεται στους ιστότοπούς τους για να πραγματοποιήσουν μια πληρωμή.

Η Epic κερδίζει εν μέρει τη δίκη της κατά της Apple

Κατά την κρίση της, η Yvonne Gonzalez Rogers επισημαίνει ότι « απαγορεύεται οριστικά στην Apple να απαγορεύει στους προγραμματιστές να συμπεριλαμβάνουν στις εφαρμογές τους και τα κουμπιά μεταδεδομένων τους, εξωτερικούς συνδέσμους ή άλλες εκκλήσεις για δράση που κατευθύνουν τους πελάτες σε μηχανισμούς αγοράς, εκτός από τις αγορές εντός της εφαρμογής, και να επικοινωνείτε με τους πελάτες μέσω σημείων επαφής που ελήφθησαν οικειοθελώς από πελάτες με την εγγραφή ενός λογαριασμού στην «εφαρμογή» .

Έτσι, όλοι οι προγραμματιστές θα μπορούν να βάζουν έναν σύνδεσμο στις εφαρμογές ή τα παιχνίδια τους. Αυτός ο σύνδεσμος θα επιτρέψει στους χρήστες να λάβουν μια συνδρομή, να κάνουν μια εφάπαξ αγορά ή κάποιο άλλο τρόπο. Σε αυτό το σενάριο, η Apple δεν λαμβάνει ούτε μια δεκάρα επειδή η συναλλαγή γίνεται εκτός της εφαρμογής και του App Store, χωρίς το σύστημα πληρωμών της. Η Epic Games, για παράδειγμα, θα μπορεί να ανακατευθύνει τους παίκτες της στον ιστότοπό της για να αγοράσουν V-bucks (εικονικό νόμισμα Fortnite ) και να μην αφήσουν προμήθεια 30% από την Apple.

Η διαταγή πρέπει να τεθεί σε ισχύ σε 90 ημέρες. Όπως γράφτηκε, αυτό σημαίνει ότι η Apple πρέπει να επιτρέψει στους προγραμματιστές όλων των εφαρμογών ( όχι μόνο εφαρμογών τύπου "αναγνώστη" ) να συνδεθούν με λύσεις πληρωμών τρίτων. Αυτό περιλαμβάνει ιδιαίτερα και την πολύ προσοδοφόρα κατηγορία παιχνιδιών.

Η απάντηση της Apple

Η Apple αποφάσισε να μιλήσει μετά την κρίση σχετικά με την υπόθεση με τα Epic Games:

Σήμερα το δικαστήριο επιβεβαίωσε αυτό που ξέραμε από την αρχή: το App Store δεν παραβιάζει τον αντιμονοπωλιακό νόμο. Όπως αναγνώρισε το Δικαστήριο, «η επιτυχία δεν είναι παράνομη». Η Apple αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό σε κάθε τομέα που δραστηριοποιείται και πιστεύουμε ότι οι πελάτες και οι προγραμματιστές μας επιλέγουν επειδή τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας είναι τα καλύτερα στον κόσμο. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο να κάνουμε το App Store μια ασφαλή και αξιόπιστη αγορά, που υποστηρίζει μια ακμάζουσα κοινότητα προγραμματιστών και περισσότερες από 2,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και όπου οι κανόνες ισχύουν εξίσου για όλους.

Η Epic κέρδισε έναν αγώνα αλλά όχι τη μάχη

Συνεπώς, ο δικαστής αποφάσισε υπέρ της Epic Games σε αυτό το σημείο. Ωστόσο, αποφάσισε ότι το στούντιο θα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση ίση με το 30% των εσόδων των δολαρίων που συλλέχθηκαν από χρήστες του 12,167,719 Fortnite στο iOS μέσω άμεσων πληρωμών μεταξύ Αυγούστου 2020 και Οκτωβρίου 2020. Πρέπει επίσης να προσθέσουμε το 30% του εισοδήματος που έλαβε η Epic από την 1η Νοεμβρίου 2020 έως την ημερομηνία της απόφασης, καθώς και τους τόκους.

Δεν υπάρχει μονοπώλιο για την Apple

Επίσης, ο δικαστής δεν πήγε με το μέρος  στην κατεύθυνση της Epic Games που κατηγορεί την Apple ότι έχει το μονοπώλιο. Αυτό λέει η απόφαση:

Με βάση το αρχείο της δίκης, το Δικαστήριο δεν μπορεί να συμπεράνει ότι η Apple βρίσκεται σε μονοπωλιακή θέση κατά την έννοια των ομοσπονδιακών ή κρατικών αντιμονοπωλιακών νόμων. Ενώ το Συνέδριο διαπιστώνει ότι η Apple απολαμβάνει ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς άνω του 55% και εξαιρετικά υψηλά περιθώρια κέρδους, αυτοί οι παράγοντες δεν επαρκούν για να αποδείξουν την αντιμονοπωλιακή συμπεριφορά. Η επιτυχία δεν είναι παράνομη. Το τελικό αρχείο δοκιμής δεν περιελάμβανε στοιχεία για άλλους βασικούς παράγοντες, όπως εμπόδια εισόδου και συμπεριφορές που μειώνουν την παραγωγή ή την καινοτομία στη σχετική αγορά. Το Συνέδριο δεν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η επιτυχία είναι αδύνατη, μόνο ότι η Epic Games απέτυχε στο έργο της να δείξει ότι η Apple είναι παράνομος μονοπωλιακός.

 

Η Epic θα ασκήσει έφεση στην απόφαση

Εκπρόσωπος της Epic Games ανακοινώνει ότι η ομάδα θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστή σχετικά με την υπόθεσή της με την Apple. Ξεχωριστά, ο επικεφαλής του στούντιο Τιμ Σουίνι δημοσίευσε tweet σημειώνοντας ότι η ετυμηγορία "δεν είναι ούτε νίκη για προγραμματιστές ούτε για καταναλωτές" . Εξηγεί ότι η ομάδα του "παλεύει για θεμιτό ανταγωνισμό μεταξύ των μεθόδων πληρωμής για αγορές εντός εφαρμογής και των καταστημάτων εφαρμογών για ένα δισεκατομμύριο καταναλωτές" . Προσθέτει ότι το Fortnite θα επιστρέψει στο App Store όταν η Epic μπορεί να προσφέρει το δικό της σύστημα πληρωμών με δίκαιο ανταγωνισμό με το σύστημα της Apple, προκειμένου να «περάσει το κέρδος  στους καταναλωτές»

 

 

Αγωγή Apple: Επική απόφαση για έφεση

Τόσο η Apple όσο και η Epic Games αντέδρασαν στην ετυμηγορία της αγωγής τους . Ο δικαστής απαγορεύει στην Apple να εμποδίσει τους προγραμματιστές να βάλουν συνδέσμους στις εφαρμογές τους που οδηγούν στους ιστότοπούς τους. Αυτό καθιστά δυνατή την πραγματοποίηση μιας εφάπαξ αγοράς ή εγγραφής χωρίς να περάσετε από το App Store και επομένως να χρησιμοποιήσετε σύστημα πληρωμών τρίτου μέρους. Αλλά η Epic Games δεν αρέσει πραγματικά στην απόφαση.

Η Epic θα ασκήσει έφεση στην απόφαση

Εκπρόσωπος της Epic Games ανακοινώνει ότι η ομάδα θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστή σχετικά με την υπόθεσή της με την Apple. Ξεχωριστά, ο επικεφαλής του στούντιο Τιμ Σουίνι δημοσίευσε tweet σημειώνοντας ότι η ετυμηγορία "δεν είναι ούτε νίκη για προγραμματιστές ούτε για καταναλωτές" . Εξηγεί ότι η ομάδα του "παλεύει για θεμιτό ανταγωνισμό μεταξύ των μεθόδων πληρωμής για αγορές εντός εφαρμογής και των καταστημάτων εφαρμογών για ένα δισεκατομμύριο καταναλωτές" . Προσθέτει ότι το Fortnite θα επιστρέψει στο App Store όταν η Epic μπορεί να προσφέρει το δικό της σύστημα πληρωμών με δίκαιο ανταγωνισμό με το σύστημα της Apple, προκειμένου να «περάσει τις εξοικονομήσεις στους καταναλωτές» .

Η Apple είναι ικανοποιημένη

Από την πλευρά της Apple, η Kate Adams, γενική σύμβουλος της εταιρείας, έκανε λόγο για «τεράστια νίκη» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Τύπο. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την απόφαση του δικαστηρίου και θεωρούμε ότι είναι μια τεράστια νίκη για την Apple» . Ωστόσο, δεν σχολίασε το ιστορικό των συνδέσμων για την παραπομπή χρηστών στους ιστότοπους.



 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !