Το WhatsApp ανακοινώνει αντίγραφα ασφαλείας με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο

0


Μετά την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για τις συνομιλίες
WhatsApp , τώρα είναι διαθεσιμα και για τα αντίγραφα ασφαλείας. Αυτό θα τεθεί σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τόσο για χρήστες iOS όσο και για χρήστες Android.

Αντίγραφα ασφαλείας κρυπτογράφησης WhatsApp

Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σημαίνει ότι τα αντίγραφα ασφαλείας του WhatsApp δεν θα διαβαστούν χωρίς το κλειδί κρυπτογράφησης. Οι χρήστες που επιλέγουν κρυπτογραφημένα αντίγραφα ασφαλείας θα καλούνται είτε να καταχωρήσουν ένα 64ψήφιο κλειδί κρυπτογράφησης είτε να δημιουργήσουν έναν κωδικό πρόσβασης συνδεδεμένο με αυτό το κλειδί.

Εάν ένας χρήστης δημιουργήσει έναν κωδικό πρόσβασης συνδεδεμένο με το κλειδί κρυπτογράφησης, το WhatsApp θα αποθηκεύσει το σχετικό κλειδί σε μια λειτουργική μονάδα ασφαλείας υλικού (HSM), η οποία διατηρείται από το Facebook και ξεκλειδώνεται μόνο όταν ο κωδικός πρόσβασης είναι σωστός. Ένα HSM λειτουργεί ως χρηματοκιβώτιο για την κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση ψηφιακών κλειδιών.

Μόλις ξεκλειδωθεί με τον σχετικό κωδικό πρόσβασης στο WhatsApp, το HSM παρέχει το κλειδί κρυπτογράφησης που με τη σειρά του αποκρυπτογραφεί το αντίγραφο ασφαλείας του λογαριασμού που είναι αποθηκευμένο στους διακομιστές Apple (iCloud) ή Google (Google Drive). Ένα κλειδί θα γίνει μόνιμα απρόσιτο εάν γίνουν επανειλημμένες προσπάθειες κωδικού πρόσβασης. Το ίδιο το HSM βρίσκεται σε κέντρα δεδομένων που ανήκουν στο Facebook σε όλο τον κόσμο για προστασία από διακοπές του Διαδικτύου.

Όσοι θέλουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για αντίγραφα ασφαλείας του WhatsApp θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Έτσι δεν πρέπει να ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης σε καμιά περίπτωση. Επειδή ένας ξεχασμένος κωδικός πρόσβασης είναι ένα μη αναγνώσιμο αντίγραφο ασφαλείας. Ακόμα και το WhatsApp δεν μπορεί να το αποκρυπτογραφήσει.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !