Η Epic Games εκμεταλλεύεται έναν πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε στη Νότια Κορέα για να ζητήσει από την Apple να επαναφέρει το
Fortnite στο App Store. Ο εν λόγω νόμος, που υπογράφηκε στα τέλη Αυγούστου , απαγορεύει στην Apple και την Google να επιβάλλουν τα συστήματα πληρωμών τους στις εφαρμογές. Οι προγραμματιστές πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις.

Σύντομα Fortnite πίσω από το App Store στην Κορέα ;

Για υπενθύμιση, η Apple αφαίρεσε το Fortnite από το App Store τον Αύγουστο του 2020 , όταν η Epic Games άλλαξε το παιχνίδι της. Η ομάδα είχε προσθέσει το δικό της σύστημα πληρωμών και ως εκ τούτου παρέκαμψε το σύστημα της Apple. Οι κανόνες του App Store απαγορεύουν μια τέτοια συμπεριφορά όπου οι προγραμματιστές πρέπει να χρησιμοποιούν το σύστημα πληρωμών της Apple και να πληρώνουν στην Apple προμήθεια για κάθε συναλλαγή.

Σήμερα, ο λογαριασμός στο Twitter της Epic Games Fortnite στο λέει :

Η Epic ζήτησε από την Apple να επαναφέρει τον λογαριασμό προγραμματιστή μας για το Fortnite. Η Epic σκοπεύει να προσφέρει ξανά το Fortnite στο iOS στην Κορέα, προσφέροντας την πληρωμή της Epic και την πληρωμή της Apple δίπλα-δίπλα, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία της Κορέας.

Ο νέος νόμος της Κορέας επιτρέπει ουσιαστικά να το κάνει η Epic Games. Ωστόσο, είναι καλό να σημειωθεί ότι ο νόμος μπορεί κάλλιστα να έχει ψηφιστεί, δεν είναι ακόμη σε ισχύ. Επομένως, η Epic Games είναι υποχρεωμένη να περιμένει λίγο ακόμη.

Όχι τόσο γρήγορα, λέει η Apple

Τι απανταει όμως η Apple; «Όπως λέγαμε πάντα, θα θέλαμε να επιστρέψει η Epic στο App Store αν συμφωνήσει να παίξει με τους ίδιους κανόνες με όλους τους άλλους. Η Epic παραδέχτηκε ότι είχε σπάσει τη σύμβαση και, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμία νόμιμη βάση για την επαναφορά του λογαριασμού προγραμματιστή τους » . Οι παίκτες που περιμένουν την επιστροφή του Fortnite στο App Store και επομένως στο iOS ίσως χρειαστεί να περιμένουν λίγο περισσότερο ...