Τα προϊόντα θεωρήθηκαν ξεπερασμένα όταν η Apple σταμάτησε να ta κυκλοφορεί πριν από επτά χρόνια. Η Apple δεν εκτελεί πλέον επισκευές υλικού σε παρωχημένα προϊόντα, με εξαίρεση τα φορητά Mac που πληρούν τις προϋποθέσεις για επισκευή μόνο με μπαταρία για μια επιπλέον περίοδο. Τα εξουσιοδοτημένα κέντρα σέρβις της Apple δεν μπορούν να παραγγείλουν ανταλλακτικά για ξεπερασμένα προϊόντα.

Αυτή η συγκεκριμένη έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 16 GB κυκλοφόρησε ως τη βασική επιλογή στο iPod touch 5 που κυκλοφόρησε ένα χρόνο νωρίτερα. Σε σύγκριση με τα μοντέλα των 32 και 64 GB, το μοντέλο των 16 GB προσφερόταν μόνο σε ένα χρώμα (ασημί) και δεν είχε αισθητήρα φωτογραφίας ή ιμάντα καρπού.

Ο διάδοχος ήταν το iPod touch 6 το 2015 με καλύτερη συνολική απόδοση και διακοπή του ιμάντα καρπού. Στη συνέχεια, η Apple προσέφερε το iPod touch 7 το 2019, και πάλι με βελτιώσεις στην απόδοση. Αλλά δεν υπήρξε νέο μοντέλο από τότε, υποδηλώνοντας ότι η Apple έβαλε τέλος στο walkman της. Ωστόσο, είναι καλό να σημειωθεί ότι το τελευταίο μοντέλο εξακολουθεί να έχει δικαίωμα ενημέρωσης και είναι επίσης συμβατό με το iOS 15 .