Νέα ευπάθεια στο iOS 14.5.1 θα μπορούσε να οδηγήσει σε jailbreak

0


Το τρένο του jailbreak στο iOS φαίνεται να έχει σταματήσει στο iOS 14.3, καθώς αυτή είναι η τελευταία έκδοση iOS που υποστηρίζεται από δημόσια διαθέσιμα εργαλεία jailbreak όπως το unc0ver και το Taurine σε νεότερες συσκευές.

Τώρα φαίνεται ότι η ελπίδα ενός jailbreak στο iOS 14.4 έως iOS 14.5.1 θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, τουλάχιστον για ορισμένα μοντέλα των iPhone και iPad.

Ο χάκερ του iOS Stefen Sterz, ο οποίος είναι επίσης γνωστός με το όνομα χρήστη του Twitter @0x7374 στην κοινότητα, δημοσίευσε ένα teaser βίντεο στο οποίο απέδειξε το Proof of Concept (PoC) για μια ευπάθεια, στην οποία δουλεύει από τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον χάκερ, η Apple έχει ήδη κλείσει αυτήν την ευπάθεια με το iOS 14.6. Αυτό ενδεχομένως σημαίνει ότι μπορεί να το κυκλοφορήσει για δημόσια χρήση.

Η Apple έκλεισε την ευπάθεια με την κυκλοφορία του iOS 14.6 και του iPadOS 14.6 και αναγνώρισε τους Stefan Sterz (@0x7374) και Christian Mina για την ανακάλυψή της.

 

 Όπως φαίνεται στο βίντεο επίδειξης που είναι ενσωματωμένο παραπάνω, ο χάκερ είναι σε θέση να ενεργοποιήσει το hack εξ αποστάσεως και ασύρματα, κάτι που δεν μοιάζει με τυχόν hacks που έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν.

Ενώ η ευπάθεια είναι εντυπωσιακή στο ελάχιστο και θα μπορούσε να έχει δυνατότητες jailbreak, αλλά μόνο ο χρόνος θα δείξει αν ο Sterz θα το κυκλοφορήσει στην κοινότητα.

Ακόμα και μετά από αυτό, μένει να δούμε αν οι προγραμματιστές του unc0ver ή του Taurine θα πάρουν την κυκλοφορία του και θα το χρησιμοποιήσουν για να προσθέσουν συμβατότητα iOS 14.5.1 στα jailbreaks τους.



Παρ 'όλα αυτά, όσοι χρησιμοποιούν iOS 14.5.1 ή νεότερη έκδοση θα είναι οι μόνοι που θα μπορούν να επωφεληθούν από ένα νέο jailbreak εάν κυκλοφορήσει βάσει αυτής της ευπάθειας. Όσοι έχουν ενημερώσει το iOS 14.6 ή μεταγενέστερο ή σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν το iOS 15 θα πρέπει να περιμένουν ακόμη περισσότερο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !