Η Apple παρουσίασε το
iOS 15 σε iPhone και iPad πριν από δύο ημέρες και αυτή η ενημέρωση φαίνεται να προσελκύει λιγότερα άτομα από το iOS 14 όταν η Apple κυκλοφόρησε αυτήν την έκδοση πέρυσι. Πρέπει να ειπωθεί ότι συγκεκριμένες νέες δυνατότητες είχαν προκαλέσει πολλές συζητήσεις πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων των widget.

Το iOS 15 πιο αδύναμο από το iOS 14 κατά την έναρξη

Σύμφωνα με το Mixpanel , το οποίο αναλύει την κίνηση των κινητών, το 8,62% των χρηστών εγκατέστησε το iOS 15. Αυτό ήταν περίπου 14,5% για το iOS 14 πέρυσι, δύο ημέρες μετά την κυκλοφορία του.

Πώς να εξηγήσετε μια αρκετά σημαντική πτώση από το ένα έτος στο άλλο; Είναι αλήθεια ότι η Apple αφήνει την επιλογή φέτος και προσφέρει στους χρήστες να παραμείνουν στο iOS 14.8 και να συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας ή να μεταβαίνουν στο iOS 15. Μερικοί προφανώς αποφάσισαν να παραμείνουν στο iOS 14. Επίσης, υπάρχει όλη η διαμάχη γύρω από το ανάλυση φωτογραφιών για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας . Η Apple έχει ήδη πει ότι αυτό το σύστημα αναβάλλεται, "αλλά η ζημιά γίνεται" όπως λένε. Μερικοί χρήστες πιθανότατα δεν θέλουν να κάνουν αναβάθμιση σε iOS 15 για αυτόν τον λόγο, πιστεύοντας ότι η Apple δεν σέβεται το απόρρητό τους.

Ένας άλλος πιθανός λόγος είναι η έλλειψη πολλών χαρακτηριστικών. Θα πρέπει για παράδειγμα να περιμένουμε για το iOS 15.1 για να επωφεληθούμε από το SharePlay . Αυτό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του iOS 15 και δεν είναι διαθέσιμο κατά την κυκλοφορία του. Μερικοί χρήστες μάλλον το περιμένουν, μαζί με άλλες λειτουργίες που λείπουν στην ενημέρωση.