Το Face ID
σταματά να λειτουργεί εάν κάποιος επισκευαστής προσπαθήσει να αντικαταστήσει την οθόνη ενός iPhone 13. Στην πραγματικότητα, η αναγνώριση προσώπου απενεργοποιείται ακόμη και αν αλλάξει την οθόνη ενός iPhone 13 σε οθόνη ενός άλλου iPhone 13 και συνεπώς χρησιμοποιεί ένα επίσημο εξάρτημα από την Apple.

Δεν υπάρχει πλέον Face ID στο iPhone 13 μετά την αλλαγή οθόνης

Όπως ανακάλυψε ένας YouTuber στο βίντεο επισκευής του, η οθόνη iPhone 13 δεν περιλαμβάνει στοιχεία που του επιτρέπουν στο Face ID να λειτουργεί, ακόμη και αν όλα τα στοιχεία του συστήματος TrueDepth βρίσκονται στο ίδιο το iPhone. Παρ 'όλα αυτά, εάν μια οθόνη iPhone 13 αντικατασταθεί με μια "μη γνήσια" οθόνη ή ακόμα και μια άλλη γνήσια οθόνη, το Face ID θα σταματήσει να λειτουργεί, αν και δεν φαίνεται να υπάρχει υλικό στην ίδια την οθόνη. Ακόμη και απαραίτητο για τη λειτουργία του αναγνώριση προσώπου.

"Δεν μπορώ να ελέγξω αν αυτό το iPhone έχει αρχική οθόνη Apple", " λέει η εφαρμογή στις Ρυθμίσεις". Και όταν ξεκινά η ρύθμιση αναγνώρισης προσώπου, το iPhone λέει: «Το Face ID δεν είναι διαθέσιμο. Προσπαθήστε να ρυθμίσετε το Face ID αργότερα » .

Είναι μια εκούσια επιλογή της Apple να υποχρεώσει τους πελάτες της να κάνουν επισκευή στο Apple Store ή σε εξουσιοδοτημένους επισκευαστές σε περίπτωση προβλήματος με την οθόνη; Υπάρχει σίγουρα ένα βήμα επικύρωσης τη στιγμή της αλλαγής, μια διαδικασία που προορίζεται να είναι απρόσιτη για τρίτους επισκευαστές. Η θα μπορούσε να είναι σφάλμα στο iOS και η Apple θα μπορούσε να το διορθώσει με μια ενημέρωση?